Радиомодул за гигабитова мобилна LTE свързаност и поддръжка на множество

...
Радиомодул за гигабитова мобилна LTE свързаност и поддръжка на множество
Коментари Харесай

Новите iPhone XS/XS Max ще разполагат с Gigabit LTE и eSIM

Радиомодул за гигабитова мобилна LTE съгласуваност и поддръжка на голям брой радиочестотни обхвати за безпроблемен интернационален роуминг са две от най-интересните информационни качества на новите смарт телефони на Apple – iPhone XS, XS Max и така наречен „ бюджетен “ модел iPhone XR. Моделите бяха показани нощес от компанията на дълго чаканото събитие в Купертино от Тим Кук, основен изпълнителен шеф на компанията.

Apple употребява и вътрешен eSIM, както и общоприет microSIM за поддръжка на две SIM карти. В Китай обаче компанията ще продава модел със слотове за SIM карти от двете страни, защото там не може да се употребява eSIM.

Новият 7-нанометров процесор A12 Bionic e другата огромна оригиналност в телефоните, като той се употребява и от бюджетния iPhone XR.

Чипът има 6,9 милиарда транзистори, като 6-ядрният процесор е планиран от Apple. Двете високопроизводитени ядра са с 15% по-бързи спрямо предходния чип A11 Bionic, само че употребяват до 40% по-малко електрическа енергия. Останалите 4 енергоефективни ядра употребяват до 50% по-малко сила. Графичният чип, също планиран от Apple, е до 50% по-бърз, настояват от компанията.



Снимка Apple: A12 Bionic има по-бързи и енергийно по-ефективни процесорни ядра, както и доста по-мощен графичен процесор.

Apple съществено е подсилила и своя невронен чип Neural Engine. Тази част от чип, усъвършенствана за машинно образование, представляваше скица с две ядра в A11, която можеше да обработва до 600 милиарда интервенции в секунда. В новия чип A12 Neural Engine има нова скица с 8 ядра и може да обработва до 5 трилиона интервенции в секунда. Разработчиците могат да употребяват Neural Engine с CoreML, което ще им разреши да извършват интервенции с машинно образование до 9 пъти по-бързо и с до 10% по-малко сила.



Снимка Apple: Големите усъвършенствания в A12 са в Neural Engine, който може да извършва над 5 трилиона интервенции в секунда.

Флагманските модели iPhone XS и XS Max са със степен на отбрана IP68, която е по-добра от iPhone X или iPhone 8. Apple твърди, че тестванията са посочили, че телефонът може да издържи до 30 минути под вода на дълбочина до 2 метра, като опитите са правени в това число в солена и хлорирана вода.

На външен тип моделът XS доста наподобява на миналогодишния iPhone X, само че дисплеят му е 5,8 инча с резолюция 2436x1125. Дисплеят има 60% по-добър динамичен обсег, стереозвукът също е усъвършенстван. По-големият iPhone XS Max е с размера на iPhone 8 Plus, само че екранът му е 6,5 инча. Резолюцията е 2688x1242, тъй че да реализира плътността =на 5,8-инчовия модел от 458 точки на инч.

iPhone XS ще доставя от 21 септември във разновидности с 64GB, 256GB и 512GB памет на цена от $999. iPhone Xs Max ще коства със $100 повече – като стартовата цена е $1099.

 Снимка Apple: iPhone XS и XS Max наподобяват доста на iPhone X, само че в тях са направени доста усъвършенствания.

Снимка Apple: iPhone XS и XS Max наподобяват доста на iPhone X, само че в тях са направени доста усъвършенствания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР