CCS Insight прогнозира, че продажбите на мобилни телефони през 2019

...
CCS Insight прогнозира, че продажбите на мобилни телефони през 2019
Коментари Харесай

2019 – отново слаба година за пазара на мобилни телефони

CCS Insight предвижда, че продажбите на мобилни телефони през 2019 година едвам ще доближи 1,8 милиарда броя, или годишен спад от 3 на 100.

Неволите за този до неотдавна прелъстителен пазар произтичат от проблеми, включващи по-дълъг цикъл на подмяна, по-слаба китайска стопанска система, макроикономическа и политическа неустановеност на други съществени пазари. Анализаторите означават, че високите цени за флагманските устройства се оказват неприемливи за някои консуматори и потребителите употребяват мобилните си телефони по-дълго време и обмислят покупката на устройства втора употреба.

CCS Insight чака, че продажбите ще доближат 2 милиарда броя годишно към 2022 година, само че новата 5-годишна прогноза сочи, че този пазар ще спадне отново до 1,9 милиарда през 2023 година

„ Годишни продажби на 2 милиарда мобилни телефона изглеждаше толкоз близо допреди няколко години, само че може би ще остане далечна фантазия за промишлеността “, разяснява Марина Койчева, вицепрезидент на CCS Insight.

Анализаторската компания понижи упованията си за съвсем целия пазар, в това число Индия, където се чака да бъдат продадени над 320 милиона телефона през 2019 година Това е нарастване с 5 на 100 по отношение на предходната година.

На основните западноевропейски пазари 35% от потребителите считат да задържат сегашните си телефони по-дълго време, а CCS Insight счита, че сходна динамичност ще се следи и в Съединени американски щати, където продажбите ще спаднат с 9 на 100 още през тази година.

Що се отнася до 5G като възможен катализатор на пазара на мобилни устройства, CCS Insight чака 5G телефоните „ да се започват доста по-бавно, в сравнение с се очакваше до неотдавна “, като резултатът им върху растежа ще се усети след 2020 година

Компанията чака, че през 2020 година ще бъдат продадени 220 милиона 5G телефона, през 2023 година техният брой ще скочи на 930 милиона, когато те ще обзет съвсем половината от продажбите на нови мобилни апарати.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР