Qualcomm представи платформата от ново поколение за смарт часовници -

...
Qualcomm представи платформата от ново поколение за смарт часовници -
Коментари Харесай

Qualcomm подобри производителността на платформата за смарт часовници





Qualcomm показа платформата от ново потомство за смарт часовници - Snapdragon Wear 3100. Тя ще бъде употребена в нови устройства на известни компании като Fossil Group, Louis Vuitton и Montblanc. Платформата включва нова систематична архитектура с ултраниско енергийно ползване, проектирано да усъвършенства живота на батерията, когато не се употребяват „ смарт “ функционалностите, както и усъвършенствана приложимост на функционалностите на смарт часовника. Чипът се появи в миг, в който Гугъл продължавеа да усъвършенства своята платформа Wear OS, като интернет колосът поддържа напъните на Qualcomm.

Архитектурите „ голямо/малко “ са прочут метод за балансиране на условията за продуктивност и енергийна консумация. Snapdragon Wear 3100 внедрява схемата „ голямо/малко/тънко “, употребявайки копроцесор с ултраниско енергопотребление, който обслужва операционната система, когато смарт часовникът не е доста претрупан.

При предварителното показване Панкай Кедиа, старши шеф продуктов маркетинг в Qualcomm, сподели: “Как множеството от нас употребяват устройството на китката си? В 5% от времето интензивно взаимодействаме с него. Но през останалото то просто си стои на ръката. Така че за огромна част от времето основният фактор е ултраниско енергопотребление. “

Този нов копроцесор разрешава режим Ambient, тъй че устройствата разтоварват огромния чип A7 от задачата да прави калкулации. Съществува и режим на обичаен часовник, тъй че часовниците отново ще харчат малко сила. Това значи най-малко една седмица приложимост на часовника с 20% от потенциала на батерията му, което ще помогне на потребителите да употребяват смарт часовника си до момента в който стигнат до зарядно.

В копроцесора е интегриран механизъм за задълбочено учене, който обезпечава специфични функционалности, да вземем за пример засичане на основна дума.

Кедиа показа, че в началото смартчасовниците са се появили от производителите на телефони, последвани от фирмите за часовници и стилните къщи. Чрез Snapdragon Wear 3100 от ден на ден производители на телефони, на часовници, може би доста спортни компании ще се насочат към тези артикули, счита той. Платформата да вземем за пример поддържа 15 часа GPS и засичане на пулса, до момента в който в предходните устройства това време бе лимитирано до 3 часа. Тази функционалност също се обезпечава от ултрамаломощния копроцесор, комбиниран с DSP.

Предишната платформа на Qualcomm Snapdragon Wear 2100 е на пазара от известно време, само че неотдавна компанията пусна неин вид особено за сегмента на „ детските часовници “, като измежду първите консуматори е Huawei.

Новата Snapdragon Wear 3100 ще се предлага в 3 разновидности: за смартчасовници с връзка Bluetooth и Wi-Fi; GPS основани и свързани през 4G LTE модели.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР