Последната седмица за 2021 г. ще започне с необичайно високи

...
Последната седмица за 2021 г. ще започне с необичайно високи
Коментари Харесай

Изпращаме годината с необичайно време, как ще започне 2022 г.

Последната седмица за 2021 година ще стартира с извънредно високи температури за края на декември, съобщват от Meteo Balkans.

Валежи от дъжд се чакат на доста места в Западна и Северозападна България, само че в останалата част от страната ще остане изсъхнало.

След обяд в понеделник преваляванията ще се усилят, като по-значителни ще са над югозападната част на страната. Вятърът ще продължи да духа от юг-югозапад, а в Дунавската низина - и краткотрайно от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 1° и 5°. Малко по-високи ще са по Черноморието – до 6-7°.Максималните температури денем ще бъдат извънредно високи за края на декември и в необятни граници. Те ще варират сред 7° и 12°, а тук-там в югоизточните региони от страната - до 13°-15°. По-студено че остане в местата с по-трайна мъгла в сред 4° до 7°С.

В навечерието на вторник процесите, обхванали Западна и Южна България, последователно ще се изнасят на изток и ще стопират, само че ще остане облачно. През деня във вторник и в следобедните часове в Югоизточна България не е изключено даже да прегърми. Вятърът в страната ще идва от югозапад и последователно ще отслабне. Слабо покачване на температурите чакаме в Северозападна България и в Предбалкана, а над останалата част от страната – едва намаляване. Преобладаващите оптимални температури в страната ще са сред плюс 7° и плюс 9°, малко по-високи в Дунавската низина - до 11-12°С.

Приближаващ средиземноморски циклон и леден атмосферен фронт над Егейско море ще дестабилизират времето в идващите дни.

В сряда денем от северозапад през страната ще премине леден атмосферен фронт и температурите ще се намалят. Времето ще е облачно и дъждовно, като по-значителни ще са преваляванията в следобедните часове в Източна България. Привечер в Предбалкана и планинските региони от Западна България за малко ще завали и слаб сняг.

В четвъртък преваляванията последователно ще стопират и времето ще е с променлива облачност. Температурите едва ще се намалят, само че ще останат високи за края на декември.

Времето на Нова година

Ще изпратим годината със устойчиво време и даже покачване на дневните температури. В низините и в Дунавската низина ще остане мъгливо. След обяд облачността допълнително региони ще се раздира и ще се откри слънчево време. Максималните температури ще бъдат извънредно високи за края на декември и ще са в необятни граници - сред 5° и 9°. На места в югоизточните региони ще доближат 10°-11°. По-ниски ще останат дневните температури в местата с по-трайна мъгла – до едвам 4°С.

Как стартира 2022 година

На 1 януари денем, с увеличаване напразно от север, през страната ще премине леден атмосферен фронт. По-значителни превалявания се чакат в Дунавската низина и Централния Предбалкан. Температурите ще се намаляват. Максималните в събота в Западна и Централна България ще са сред 2 и 5 °C, в източните региони - до 4-6°C.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР