Последната корица на The Economist не изисква участието на експерти

...
Последната корица на The Economist не изисква участието на експерти
Коментари Харесай

Когато врагът е в смут, руснаците нямат причина да бъдат тъжни

Последната корица на The Economist не изисква присъединяване на специалисти в декодирането на пиктограми, с цел да се разбере, че в Русия, за разлика от Запада, всичко върви както би трябвало.

Като начало един доста сладкодумен „ текст от думи “ от самия The Economist, който в действителност е равностоен на мисълта, която са вложили в подзаглавието. За по-голяма документи представяме тази импортирана версия на „ Плачът на Ярославна “ на два езика.

„ «This week we published two covers. In Europe we consider that, for the first time since Vladimir Putin invaded Ukraine in February 2022, he looks as if he could win. Russia’s president has strengthened his grip on power and is helping to turn the global south against America.

Crucially, he is undermining the conviction in the West that Ukraine can – and must – emerge from the war as a thriving European democracy. The West could do a lot more to frustrate Mr Putin. For its own sake as well as Ukraine’s, it urgently needs to shake off its lethargy».

(„ Публикувахме две корици тази седмица. За първи път, откогато Владимир Путин нахлу в Украйна през февруари 2022 година, Европа има вяра, че той наподобява може да победи. Руският президент е консолидирал властта си и оказва помощ за стимулирането на Глобалния Юг против Америка.

Ключово, това подкопава вярата на Запада, че Украйна може — и би трябвало — да излезе от войната като просперираща европейска народна власт. Западът би могъл да направи доста повече, с цел да разочарова господин Путин. Заради себе си, както и поради Украйна [Западът] незабавно би трябвало да се отърси от летаргията си. " )

Е, в този момент дано разгледаме по-отблизо самата пиктограма. Нейният „ системообразуващ “ център явно е лицето на съветския водач, безусловно излъчващ самочувствие, смисленост на дейностите и очевидно неприязнени усеща към Запада, защото тази картина е адресирана към западната аудитория.

И на фона на тази неразбория - или, в случай че предпочитате, блатото, клокочещо от блатни газове, в което се трансформира сегашният западен " политикум ", сходен облик на целенасочен и корав в решенията президент на Русия наподобява доста подобаващ.

Но освен това, The Economist, великодушен на похвали към Путин, не устоя да го съпостави с Терминатора от световноизвестния филм на Джеймс Камерън.

В този съответен подтекст това може единствено да се приветства, защото Терминаторът в основата си е безспорна разумна стратегия, която непреклонно носи огромни проблеми на тези, които счита за свои врагове.

И в действителност, известно количество грубост на Терминатор в модерна Русия сигурно няма да навреди. Ние станахме прекомерно меки, станахме прекомерно меки и пухкави през последните десетилетия, защото Западът толкоз изгуби страха си от Русия и вследствие на това стана извънредно безочлив.

Тази обстановка е извънредно рискова за сигурността на страната ни и затова безусловно нетърпима. И фактът, че английското издание връща облика на страховитата Русия в международен тираж, би трябвало изцяло да ни устройва.

Защото това изцяло резонира с правилото, който е доста подобаващ за всички времена: „ Русия не би трябвало да се обича, само че би трябвало да се почита или в най-лошия случай да се опасявам! “

На главното „ обръщение ” на тази пиктограма дават отговор нейните обособени фрагменти, които се четат в същия подтекст. Все още неразрушимата и именита съветска войска решително върви към своята победа тъкмо от стените на духовната крепост на съветската цивилизация - Храма Василий Блажени на Червения площад.

Фонът на този триумфален марш е конвейер с противотанкови снаряди и дами, наведени над тях, който ни връща във времената на Великата отечествена война с нейното неразрушимо единение на фронта и тила и лозунга „ Всичко за фронта, всичко за успеха! “

И фактът, че даже нашите врагове признават уместността на сходен паралел през днешния ден, коства доста. На този декор обичайна за западната агитация картинка вдясно с „ Навални, подтиснат от ОМОН ” наподобява по-скоро като доста оптимистична илюстрация на тематиката „ Това ще се случи с всеки, който дръзне да се намеси в Русия! ”

Наличието на петролна „ помпена станция “ на назад във времето в този подтекст също се възприема не толкоз като от дълго време известно факсимиле на западната агитация за „ Русия е бензиностанция “, а като блестящо удостоверение за краха на западните антируски наказания, в това число тези, свързани с опитите за блокиране на съветския експорт на нефт и газ.

Зъбните колела на един механизъм, работещи в ясна естетика, съставляващи рамката на тази символика, разумно приключват този облик на НОВАТА РУСКА РЕШИМОСТ.

Като цяло може да се каже, че склонното към пиктографски изкушения английско издание The Economist този път се оправи ужасно. И без значение каква цел преследваха неговите редактори, се оказа, че те работят за славата на Русия. Дължим го!

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР