Последен опит за съставяне на кабинет в рамките на този

...
Последен опит за съставяне на кабинет в рамките на този
Коментари Харесай

ДБ и ИТН са готови за преговори, какви са условията

Последен опит за сформиране на кабинет в границите на този парламент. Президентът връчи третият мандат за сформиране на държавно управление на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. 

" Левицата ще се опита да откри излаз от политическата рецесия ", съобщи президентът.

" Това е мъчно е поради връзката сред " Продължаваме промяната "  и Има Такъв Народ. За нас приоритет е обществената политика. Премиерът трябва да е от " Продължаваме промяната ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Вратата за договарянията е отворена. От " Демократична България "  и Има Такъв Народ са подготвени за диалог, само че с условия.

" Демократична България и Българска социалистическа партия имат своите огромни идеологически разлики. Едни от главните ни загрижености са до каква степен ще бъде способно едно такова държавно управление уверено да поведе депутинизацията, за която считаме, че България има потребност ", разяснява правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова.

" За нас е нечистоплътно постът министър-председател да е от Кирил Петков и Асен Василев. Да се търси персона, която да сплотява. Не се опасяваме от избори, само че да се постараем да имаме държавно управление. Една партия в този момент драпа към избори - " Продължаваме промяната ", каза Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, цитира България Он Еър.

" Това болшинство в 47-ия НС не би дало сполучлива формула. Това болшинство се разпадна ", изтъкна Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Още на следващия ден Българска социалистическа партия започва срещи за сформиране на държавно управление. Първи на масата за договаряния сядат от " Продължаваме промяната ". 

Корнелия Нинова разгласи, че имат няколко съществени целта, които ще съблюдават при диалозите. Те ще сложат на масата на договарянията програмата, която създадоха със своите досегашни сътрудници. Нинова е безапелационна, че диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да се водят. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР