Посланията от изявленията на Доган вече бяха коментирани от политиците.

...
Посланията от изявленията на Доган вече бяха коментирани от политиците.
Коментари Харесай

Валерия Велев: Речта на Доган е най-добрия коледен подарък за Борисов

Посланията от изказванията на Доган към този момент бяха коментирани от политиците. Правителството няма опция, опозицията не е подготвена да ръководи. Един избор на съмнение несполучлив сега. Страната е изправена пред провокации и пред съществени тествания по отношение на Европредседателството и по тази причина е нужна, сега, една консолидация на страната, на държавните институции предвид на стабилността на страната.
Това сподели за предаването „ Хоризонт за вас “ основният редактор на Епицентър Валерия Велева, съгласно която второто обръщение в речта си Доган е направил към отделилите се от Движение за права и свободи.  Тя дефинира речта на Доган като „ най- положителния, най-големия коледен подарък за Бойко Борисов “. Доган не вижда опция на Борисов, само че, съгласно него, в ръководството  не би трябвало да има крайни националисти, които той прави оценка като фактор за неустойчивост, добави Велева.

Тази тирада, съгласно мен, ще поправя политиката на Движение за права и свободи, ще понижи острото опозиционно държание на Движение за права и свободи,  острото опозиционно говорене. Дали те ще вземат участие във внасянето на вота на съмнение, това следва да забележим. Наистина забавно ще бъде по какъв начин Мустафа Карадайъ ще реагира, чисто на практика, след тези политически послания на почетния водач.  

Вотът на съмнение ще бъде импортиран от Българска социалистическа партия „ само че няма да има поредност от вотове на съмнение “, както преди седмица се е изказал водещ политик в Движение за права и свободи, счита Велева, съгласно която в очите на Доган Валери Симеонов се явява като „ дестабилизиращ фактор в ръководството “

Според Велева, апелът отцепниците от Движение за права и свободи да се върнат не важи за Местан и хората към него, а за редовите членове и симпатизанти.

България няма потребност от толкоз доста крилца, които се сътвориха от партията-майка Виждаме, че те по този начин стават лесна плячка на непознати ползи Доган желае тъкмо това да предотврати. Другото, което би трябвало да отбележим, е новото му отношение към Турция, с която ние би трябвало да поддържаме добросъседски връзки, само че да не позволяваме Анкара да се меси във вътрешните каузи на страната 

 Снимка Политологът проф. Александър Маринов   добави

Ахмед Доган дава отговор на посланието на Бойко Борисов и дава отговор позитивно.  Тоест „ има договорка “.  Борисов с това обръщение направи оферта. Разбира се, допускам,  че е имало и други контакти, а освен през медиите. Доган реши че в полза на партията му да одобри тази договорка, защото цената на договорката е отстраняването на Патриотите от властта. Това се готви сега! Това е една смяна която чакам да настъпи в скоро време. Най-малкото това е мощен инструмент за напън върху патриотите, с цел да кротнат.

Патриотите към този момент са много е неуместен сътрудник за Борисов. Те имат своите искания, имат своите особености на държанието. Доган се възползва от тези възходящи напрежения вътре в ръководещата коалиция, с цел да подскаже че е среща, несъмнено – не безплатно, и  е подготвен да играе тази комплицирана, а той умее тази игра.

Подсказката е, че отстраняването на Патриотите от властта „ няма да докара до някакъв провал “, защото ГЕРБ ще могат да ръководят и като държавно управление на малцинството без са коалират с Движение за права и свободи, до момента в който мине европреседателството, изясни Маринов. Посланието към Обединените патриоти пък е, че не са  без опция

Ако Патриотите се разкаят, отидат „ на килимчето “ при Борисов и престанах да го нервират, тогава позицията на Движение за права и свободи ще бъде на една аварийна гума – една поддръжка,  която постоянно може да се наложи, несъмнено против цена.

Споразумението сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за внасяне на избор на съмнение е било подписано преди да се изострят връзките в ръководещата коалиция,  на което изостряне почетния водач на Движение за права и свободи е реагирал „ стремително “, изясни Маринов, съгласно който Доган желае да върне на Движение за права и свободи ролята на незаобиколим фактор в политическия живот.

Първата стъпка е да се отстранят директните съперници, а втората - към този момент да се търсят най-различни благоприятни условия за маневри. Доган желае да възвърне статута на Движение за права и свободи на незаобиколим фактор, който беше много разтърсен. Независимо какво приказват от ГЕРБ и от Българска социалистическа партия, това ще е едно огромно тестване. Тук към този момент всеки ще би трябвало да реши дали е подготвен още веднъж да се съюзи с Движение за права и свободи, до момента в който мине брада, или ще си направи заключения от всички събития, които са се случили през миналите години.

Лично за мен на това развиване на събитията по отношение на вота на съмнение е по-скоро същински коледен подарък, тъй като Българска социалистическа партия не печели от доближаването с Движение за права и свободи. Би трябвало да си извлекли поуките от всичко което изпатиха през последните години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР