Посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и

...
Посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и
Коментари Харесай

Чужди посланици осъдиха заплахи на българска депутатка към МС и посланика на САЩ

Посланиците на Съединени американски щати, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство у нас се причисляват към своите сътрудници от Европейски Съюз, които осъждат заканите за принуждение против Министерския съвет и посланика на Съединени американски щати, отправени от български депутат.

Посланиците декларират, че такива закани не могат да бъдат оправдани и застават дружно с ясното разбиране, че речта на омразата не може да има място в нашите общества, се споделя в известие на посолството на Съединени американски щати.

Съвместното изказване е във връзка обява на депутата от „ Възраждане “ Елена Гунчева от 18 март. В нея Гунчева написа, че Русия разполага с оръжия, с които „ тъкмо може да улучи Министерски съвет “, в случай че българското държавно управление реши да изпрати военна помощ на Украйна.

По-рано и ръководителят на Народното събрание Никола Минчев дефинира изявите на депутата като „ недостойни и неприемливи “ и уточни, че съгласно член 29 на Виенската спогодба „ всички депутати дължат почитание на висшите държавни представители, както и на дипломатите “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР