Посланикът ни в Скопие, който уж нямаше да се връща,

...
Посланикът ни в Скопие, който уж нямаше да се връща,
Коментари Харесай

Голям го извадихме, но чичо Сам скръцна със зъби и клекнахме пред македонците

Посланикът ни в Скопие, който сякаш нямаше да се връща, тихичко се е прибрал в РСМ

Посланикът ни в Република Северна Македония Ангел Ангелов се е върнал в Скопие и е почнал да извършва ежедневните си отговорности, осведоми външното министерство на някогашната югорепублика.

След зверския побой в остарялата българска столица Охрид над Християн Пендиков, атакуван единствено поради това, че не крие българските си корени, Ангелов бе извикан в София за съвещания в Министерството на външните работи.

" Българският дипломат в районен съд Македония Ангел Ангелов ще остане отвън страната, до момента в който София не види признаци за смяна. Цинично е да се разискват планове с РСМ, до момента в който Християн Пендиков лежи в болница ", сподели тогава Николай Милков.

Вчера обаче представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати е изискал напрежението сред София и Скопие да бъде понижено. Двете страни са призовани да намерят бързо решение на двустранните разногласия. И с цел да стане ясно коя от двете страни би трябвало да отстъпи, департаментът на Съединени американски щати недвусмислено е прецизирал, че стои твърдо зад европейската интеграция на РСМ, а не зад отбраната на правата на българите там.
Часове по-късно от патриотичната ни изразителност не остана и помен и посланикът ни тихичко бе върнат в Скопие.

За по-разсеяните Флагман.Бг ще напомни, че през март 2021 година краткотрайно ръководещия посолството на РСМ у нас Владимир Кръстевски бе привикан във външното ни министерство от тогавашния длъжностен министър Екатерина Захариева. Причината – масираната отрицателната акция, избухнала в Македония против участника им в „ Евровизия “, защото в клипа му се мярнал български байрак. От тези диалози, естествено, не произтече нищо позитивно за репресираните в РСМ българи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР