Посланикът на Украйна в България Н.Пр. Виталий Москаленко награди днес

...
Посланикът на Украйна в България Н.Пр. Виталий Москаленко награди днес
Коментари Харесай

Украйна благодари на Илхан Кючюк. Голямото признание

Посланикът на Украйна в България Н.Пр. Виталий Москаленко награди през днешния ден водача на европейските либерали Илхан Кючюк,евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа ", с почетна грамота.

Посолството на Украйна показва признателност към водача на европейските либерали за неговия принос в отстояването на правилата на интернационалното право и даване на филантропична помощ на украинските жители, потърпевши вследствие на експанзията на Руската федерация.
-->


„ Най-голямата премия и благодарност заслужават украинските жители, за тяхната храброст в отстояването на правата си и запазването на целостта на страната си. За мен е чест да получа тази почетна грамота. Това е самопризнание освен за мен, само че и за партията, която съставлявам. Всички ние поддържаме украинския народ и ще продължаваме да го вършим! “, съобщи Кючюк след приемане на грамотата.

На 24 февруари 2022 година Русия стартира война против Украйна, водачът на европейските либерали бе първият български политик, посетил няколко от потърпевшите градове – Киев, Буча и Ирпин.

От свое име, а и от името на европейските либерали, Кючюк неведнъж е изразявал цялостната поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, както и за европейската вероятност на страната.



Илхан Кючюк е посещавал Украйна два пъти от началото на войната, където е провеждал срещи на високо равнище с министри, с ръководителя на Върховната Рада (украинския парламент)  Руслан Стефанчук, с вицепремиера по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина и други народни представители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР