Посланикът на САЩ в Румъния Катлийн Кавалец посети военновъздушната база

...
Посланикът на САЩ в Румъния Катлийн Кавалец посети военновъздушната база
Коментари Харесай

Посланик на САЩ посети съюзническите войски в Румъния

Посланикът на Съединени американски щати в Румъния Катлийн Кавалец посети военновъздушната база Михаил Когълничану с румънския министър на защитата Англе Тилвар и началника на щаба на защитата военачалник Даниел Петреску на 27 февруари, написа посолството на Съединени американски щати в Румъния.

Посещението включва срещи с румънски и съюзнически военни елементи , в това число 101-ва въздушнодесантна дивизия на Съединени американски щати, отряд на Италианските военновъздушни сили и екип за връзка на френската войска. На идващия ден, на 28 февруари, дипломат Кавалец присъства на церемонията по промяната на командването в 99-та военна база в Девеселу от капитан Тонри Форд на капитан Елизабет Клифтън, първата жена пълководец на NSF Девеселу.

Сред гостите бяха генерал-майор Юлиан Бердила, генерал-лейтенант Влад Георгита, полковник Мариус Чирита, кметът на Крайова Олгута Василеску, кметът на Каракал Мариан Долдуреа и президентът на Съвета на окръг Олт Мариус Опреску.

Разположен в границите на румънската 99-та военна база в Девеселу, Naval Support Facility Deveselu дава основна поддръжка на американската система за противоракетна защита Aegis (AAMDS) в Румъния в съществени области на задачата като сигурност, сигурност и качество на живот и работи взаимно с румънската 99-та военна база за обезпечаване на сигурността и сигурността на обекта на AAMDS.
 Молдова ускорява връзките с Румъния
Молдова ускорява връзките с Румъния

Разговори в Букурещ

Системата за противоракетна защита Aegis в Девеселу е взаимен принос на Съединените щати и Румъния към НАТО, който служи за отбрана против закани за нашия Алианс отвън евроатлантическата зона .

По време на визитите си посланикът даде висока оценка на мощното американско-румънско съдействие в региона на сигурността и акцентира уговорката на американските сили, ситуирани в Румъния, за подсилване на сигурността на източния фланг на НАТО , както и единството и солидарността на НАТО в подтекста на войната на Русия против Украйна.

Тя приветства назначението на капитан Елизабет Клифтън, която даде обещание да продължи да надгражда към този момент мощното съдействие в NSF Deveselu. Посланик Кавач означи, че Румъния е модел за други членове на НАТО във връзка с разпределението на бюджета за защита - ангажимент от 2,5 % от Брутният вътрешен продукт, за приемане на многонационални сили на НАТО и за дълготраен принос към задачи и интервенции на НАТО по целия свят. Като сътрудници и съдружници по стратегическо партньорство, Румъния и Съединените щати споделят съвместен ангажимент за непрекъснатата сигурност и разцвет на Румъния .
 Шолц даде обещание да пази всеки квадратен сантиметър от балтийските страни
Шолц даде обещание да пази всеки квадратен сантиметър от балтийските страни

Преговори с Русия вероятни, само че след евакуиране от окупираните земи на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР