Посланикът на САЩ в Естония Джеймс Мелвил подаде оставка, защото

...
Посланикът на САЩ в Естония Джеймс Мелвил подаде оставка, защото
Коментари Харесай

Разочарован от Тръмп, американският посланик в Естония подаде оставка

Посланикът на Съединени американски щати в Естония Джеймс Мелвил подаде оставка, тъй като не приема мненията на президента Доналд Тръмп за Европейски Съюз и НАТО.

За оставката заяви Мелвил на страницата си във Facebook.

Той е посланик с 33-годишна кариера и е дипломат в Естония от 2015 г. 

" ДНК-то на чиновниците във външното министерство е програмирано да поддържа политики и ни образоват през цялото време, че в случай че в миналото стигнем досега, в който повече не можем да спазим това - изключително в случай че става дума за човек на управителен пост - достойното държание е да се подаде оставка. След като служих на шестима президенти и 11 държавни секретари в никакъв случай не съм си мислил, че този миг ще настъпи за мен ", написа Мелвил, представен от сп. " Форин полиси ".

Той добавя, че изявления на Тръмп за това, че Европейски Съюз е основан, с цел да се възползва от Съединени американски щати, а НАТО е толкоз неприятна организация, колкото НАФТА, са били знака за него, че би трябвало да напусне. 

Мелвил показва още, че си потегля с признателност, че е служил на страната си дълги години. 

" Уверен съм, че Америка, която е и постоянно е била велика, един ден ще се завърне и към това да бъде права ", споделя още посланикът. 

Той добавя, че последният му работен ден ще е на 29 юли. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР