Посланикът на Сърбия в Португалия Оливер Антич загина в петък

...
Посланикът на Сърбия в Португалия Оливер Антич загина в петък
Коментари Харесай

Загина сръбският посланик в Португалия

Посланикът на Сърбия в Португалия Оливер Антич почина в петък следобяд при случай, когато падна от канара, оповестяват португалски медии, представени от скопския вестник ”Слободен печат”

Според локалната медия Correio da Manja, Антич е бил на работно посещаване в община Касаис, съпроводен от други дипломатически чиновници, предава Агенция Фокус.

Той e паднал от канара, а сътрудниците му незабавно в 13:20 часа локално време (15:20 часа българско време) са се обадили на Спешна помощ, а посланикът бил изваден жив от морето, след което бил откаран в реанимация, само че е умрял.

От друга страна португалският Obsever написа, че е умрял на място.

Според SM Journal Антич се хвърлил в морето в известната туристическа атракция Бока де Инферно край Лисабон, място, което безусловно значи „ устата на пъкъла " и тази медия твърди, че посланикът се е самоубил.

Според SM Journal дипломат Антич е бил в транспортното средство с водач, на който наредил да спре до скалата, от която по-късно скочил.

Морската полиция и пожарникарите са били извикани неотложно и той бил изваден жив, само че е умрял малко по-късно.

Антич е роден в Белград през 1950 година, където приключва главно учебно заведение, гимназия и университет. Получава магистърска степен по право през 1978 година, а докторска степен през 1983 година Бил е декан на Юридическия факултет на Белградския университет от 1998 до 2000 година

По това време след приемането на Закона за университета т.нар "Закон на Шешел " той е уволнил професори от Юридическия факултет, които са били сериозни към тогавашния режим.

Той е бил непосредствен до Сръбската радикална партия, а по-късно стана един от създателите на Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич.

Указът за назначение на Антич за дипломат в Португалия беше публикуван от сръбския президент Томислав Николич на 10 ноември 2015 година, а четири години по-късно сръбският президент Александър Вучич издаде декрет за назначение на Оливър Антич за ексклузивен и пълномощен дипломат в Сърбия в Сан Томе и Принсипи, само че със седалище в Лисабон.

Името му обаче ще бъде запомнено най-добре след аферата „ Индекс ", която е най-големият случай на корупция в просветителната система на Сърбия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР