Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова поздрави българите

...
Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова поздрави българите
Коментари Харесай

Посланикът на РФ в България Елеонора Митрофанова поздрави българите с Коледа и Нова година

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова поздрави българите с Коледа и Нова година. На страницата на дипломатическата задача във Facebook тя насочи особено видео приветствие към българските жители.

Ето какво пожела Н.Пр. Еленора Митрофанова:

" Уважаеми български другари, драги съотечественици. 2021 година върви към своя край. Всеки от нас ще я запомни по собствен метод. За мен тя стана година на промени. От февруари работя в гостоприемната България. Ще ви призная, че за това време тази удивителна страна съумя да заеме особено място в сърцето ми. Успях да посетя значително градове и райони, да видя доста манастири и храмове на Българската православна черква. Да усетя духа на руско-българското бойно приятелство в Плевен, да се кача на величествената Шипка и да взема присъединяване в красивия празник на розата в Казанлък.

Открих България за себе си като място на невероятна хубост, неповторимо комбиниране на величествени планини, зелени равнини и ласкаво море. Но най-ярко усещане ми направиха хората, които живеят тук. Изключително топлото отношение на българите, тяхната неприкритост и дружелюбие ме окуражават във всекидневната работа. Уважаеми другари, непростата политическа обстановка в България, за жалост, не способства за висока активност на политическия разговор сред нашите страни.

И все пак, в тези условия, ние бележим значителен прогрес по редица основни посоки. Постигнати са съществени триумфи в енергетиката, изцяло приключена и въведена в употреба е българската газопреносна система, позволяваща да се обезпечат спомагателни размери газ за консуматори в Югоизточна Европа, да се диверсифицират маршрутите за доставките на енергийни запаси. Въпреки покачващите се цени на енергоносителите е осъществена договореност за увеличение на съветското " синьо гориво " в България. Въпреки пандемията се развиваха културно-хуманитарните връзки.

Подписан е контракт за съдействие сред Академиите на науките на Русия и България. Над 150 български студени са получили опция да получат гратис образование в съветски висши образователни заведения. За пръв път след доста години няколко съветски и български университети съумяха да подпишат съглашения за студентски обмени. Успешно минаха изявите на " Хора на Турецки " и гастролът на " Кремълския балет ". Благодаря на нашите съотечественици за поддържането на дълбока духовна връзка с историческата Родина, за съпричастност към ориста й.

Вашата сила и съучастничество са гаранция за по-нататъшното подсилване на взаимното схващане сред народите на страните ни. Скъпи другари, остава напълно малко време до Коледа и настъпването на Нова година - най-светлите и радостни дни за всички нас. Нека през 2022 година да се осъществен най-съкровените ни фантазии. От все сърце ви поисквам здраве, триумфи и благоденствие. Весела Коледа и честита Нова година!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР