Посланикът на Русия в Германия Сергей Нечаев разкритикува решението на

...
Посланикът на Русия в Германия Сергей Нечаев разкритикува решението на
Коментари Харесай

Руският посланик в Берлин за танковете: Изключително опасно решение


Посланикът на Русия в Германия Сергей Нечаев разкритикува решението на Берлин да утвърди доставките на танкове " Леопард 2 " за Украйна.

" Това извънредно рисково решение извежда спора на ново равнище на борба и опонира на изказванията на немските политици за нежеланието на Германската федерация да се намесва в него ", е представен Нечаев в изказване, публикувано от посолството.

По-рано през днешния ден немското държавно управление заяви, че Германия дава зелена светлина за доставки на 14 танкa " Леопард " 2А6 за Украйна.

„ Това решение е в сходство с добре познатата ни линия за поддръжка на Украйна по най-хубавия вероятен метод. Действаме в тясна съгласуваност на интернационално равнище ", съобщи немският канцлер Олаф Шолц.

 
Границите не би трябвало да се трансформират посредством експанзия.
Германският канцлер Олаф Шолц

" Целта е бързо да се съберат два танкови батальона с танкове „ Леопард “ 2 за Украйна ", съобщи той в послание към Бундестага. Обучението на украинските сили за потребление на танковете " ще стартира скоро " в Германия.

Пакетът е контрактуван след интензивни диалози със съдружниците на Украйна и включва също логистика, муниции и поддръжка на бойните танкове, добави Шолц.

Той добави, че Германия ще даде танкове дружно със Съединени американски щати. Германският канцлер е решил да разреши и на други страни като Полша да създадат това, заяви през вчерашния ден „ Шпигел “.

Други съдружници, да вземем за пример в Скандинавия, имат намерение да се причислят към Германия и да доставят свои танкове „ Леопард “ на Киев, оповестява изданието. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР