Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова няма да бъде поканена на

...
Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова няма да бъде поканена на
Коментари Харесай

Официално! Депутатите отсвириха Митрофанова за откриването на НС

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова няма да бъде поканена на тържественото разкриване на 48-ото Народно заседание. Това заяви Надежда Йорданова от " Демократична България " след незабавна среща на парламентарните групи в Народно събрание. Покана няма да бъде отправена и към посланика на Беларус, разгласи някогашният правосъден министър.

" Изключително съм задоволена, че на днешната среща по самодейност на " Демократична България ", болшинството от политическите партии, показани в 48-ия парламент поддържаха нашето несъгласие и Митрофанова и посланикът на Беларус да не бъдат поканени на тържественото съвещание на 48-ото Народно заседание ", разгласи Надежда Йорданова.

" Нека да изясним, че писани правила в тази посока, наложителен лист за поканване, няма. Преценка на страната хазаин е кой да бъде поканен. Това, което изясниха от администрацията на Народното събрание, че съобразявайки се със мненията на политическите партии, те ще уведомят Министерство на външните работи, което ще изпрати съответните писма и в листата на поканените няма да бъдат включени двамата посланици, посланикът на Руската Федерация и посланикът на Беларус ", отговори Йорданова на въпрос за държавния протокол.

" Русия е страна агресор, която атакува суверенна страна, собствен комшия. България остро осъжда този акт ", сподели Йорданова.

За „ Продължаваме Промяната ” мястото на съветския дипломат Елеонора Митрофанова не е на тържественото съвещание при откриването на 48-ото Народното събрание. Това съобщи Андрей Гюров на влизане в Народното събрание.

„ Нашето място е в залата, а не нейното ”, отговори той на въпрос на NOVA дали от Политическа партия ще влязат на съвещанието, в случай че въпреки всичко съветският дипломат участва на него.

От Движение за права и свободи показаха, че позицията им е ясна. " Няма място госпожа Митрофанова на съвещанието ", сподели и Хамид Хамид.

" В последна сметка има протокол на Външно министерство, който се съблюдава. Има цяла дирекция, която е във Външно министерство за държавния протокол. Поканата не е персонално, тя е към целия дипломатически корпус. Поканен е целият дипломатически корпус. ". Това сподели на влизане в Народното събрание Георги Самандов от " Български напредък ".

Още в първата среща на новоизбраните депутати, някои от парламентарните групи дадоха съобщи, че не намират наличието на съветския посланик за подходящо.

Вчера Бойко Борисов разгласи, че ГЕРБ няма да влязат в Народното събрание на първото съвещание, в случай че там е съветският дипломат Елеонора Митрофанова.

На срещата във вторник от " Възраждане " бяха изрично срещу, а Българска социалистическа партия напуснаха в символ на противоречие.

От пресцентъра на Народното събрание оповестиха, че към днешна дата няма изпратени предложения до формалните посетители за откриването на 48-ото Народно заседание. Според указа на президента Румен Радев първото съвещание би трябвало да се организира на 19 октомври.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР