Поскъпват с до 7% (с около 10 стотинки) на закуските

...
Поскъпват с до 7% (с около 10 стотинки) на закуските
Коментари Харесай

Поскъпват закуските във Варна

Поскъпват с до 7% (с към 10 стотинки) на закуските във Варна. Увеличението е опция да оцелее браншът. Това заяви Иво Бонев, дълготраен ръководител на Съюза на хлебарите и пекарите във Варна, работещ в бизнеса със ситничарски произведения.

" От дълги години настояваме за по-ниско Данък добавена стойност, само че никой не взема под внимание настояванията ни ", сподели Иво Бонев.

По думите му оборотите на варненските фурни са паднали с близо 40% по отношение на летните месеци на 2019 година Някои от пекарните към този момент са вдигнали цените, други следва да го създадат,  трети са затворили, защото не са съумели да се оправят с рецесията .

Баничката става 1,50 лева, бюрекът 1,60 лева, кифлата става от 1,10 лева на 1,20 лева с заряд, милинките от 1,20 лева на 1,30 лева, в случай че са с поливка надлежно 1,40 лева Малко, само че съвсем на всичко ще има надценка с 10 стотинки ", разяснява Иво Бонев.

" Най-важната причина за скока на закуските обаче, това е цената на главната ни суровина-брашното. Пшеницата нарастна. Предстои на есен цената на брашното да скочи, като по веригата се чака да скочи и цената на хляба ", сподели Бонев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР