Поскъпването на тютюневите изделия заради новите акцизни ставки може да

...
Поскъпването на тютюневите изделия заради новите акцизни ставки може да
Коментари Харесай

Цигарите ще поскъпнат от есента, а не от 1 юли

Поскъпването на тютюневите произведения поради новите акцизни ставки може да се отсрочи до 1 септември, а не да е от 1 юли. Това стана ясно по време на дебатите по актуализацията на бюджета в отрасловата парламентарна комисия.

В законопроекта е планувано повишаване на акцизните ставки на стандартните и електронните цигари и въвеждането на данък при никотиновите течности от началото на идващия месец, както и поетапното повишаване на този данък от юли до 2025 година.

Председателят на Асоциацията на производителите и вносителите на тютюневи произведения Вержиния Джевелекова обърна внимание, че новите акцизи ще изискват регистрация на нови цени и надлежно промени в бандеролите, което изисква време. Затова тя настоя единствено тази година срокът да се измести.

" Така че, тези условия постановат заради механически (причини), оперативно, по-дълго време, с цел да можем да се оправим. Днес сме 9 юни. Молбата ни е да разгледате опцията този период да бъде повишен - т.е. пролонгация за първото повдигане, което следва. Например първи октомври за нас би било прелестно ", сподели тя, представена от БНР.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР