Пощенска банка стартира в навечерието на новата учебна година съвместен

...
Пощенска банка стартира в навечерието на новата учебна година съвместен
Коментари Харесай

Пощенска банка и SoftUni обявиха старта на своето стратегическо партньорство

Пощенска банка започва в навечерието на новата образователна година взаимен план със СофтУни (SoftUni) в поддръжка на българското обучение. Той включва разнообразни интензивности за подготовка на младежите за специалностите на бъдещето и реализация в България. Със стратегическото партньорство двете организации имат за цел да насърчат студентите да развият капацитета си като IT и цифрови водачи, готови за динамично изменящата се среда и новите трендове в банкирането. Проектът е част от тактиката на банката за цифровизация и цялостната ѝ политика за корпоративна обществена отговорност.

В рамките на партньорството курсистите от най-големия учебен център за IT и цифрови технологии в България ще имат неповторимата опция да работят по действителни планове и проблеми на Пощенска банка. Те ще могат да разискват своите хрумвания и проекти за личен бизнес с специалистите, да оферират и създават разнообразни цифрови решения за реализация в банката, като някои от тях персонално ще вземат участие в тяхното консолидиране. В допълнение, партньорството дава опция за професионална реализация в банката на приключилите студенти от СофтУни. Те ще могат да се причислят към екипите на профилираните отдели на Пощенска банка за създаване на цифрови нововъведения, като статистици, анализатори, експерти по цифров маркетинг и връзки, експерти по цифрови артикули и други. Всички искащи студенти от университета ще могат да се включат и в Innovation Lab на Пощенска банка.

„ От години влагаме в лични планове и се включваме самодейно като сътрудник в голям брой просветителни начинания, ориентирани към младежите. С партньорството със СофтУни целим да подготвим младежите да се включат в действителния бизнес незабавно след довеждане докрай на университета. От нас, хората от бизнеса, зависи да създадем средата, която да отключи творчеството, любознателността и капацитета им, даваща им едно по-добро бъдеще и стимулираща ги да останат да работят у нас. В Пощенска банка залагаме на нововъведенията и модерните технологии, които се основават в отборна игра. Затова знаем, че в лицето на СофтУни имаме един мощен сътрудник, с който самоуверено ще работим освен за бъдещето на банкирането, само че и за бъдещето на младежите “, разяснява Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на Пощенска банка.

„ Партньорството сред СофтУни и Пощенска банка е стратегическо и сплотява сферите на осведомителните и цифрови технологии, образованието и банковия бранш. Сътрудничеството сред нашите две институции ще обгръща взаимна работа по разнообразни просветителни планове и други начинания, посредством което дружно ще създадем нова добавена стойност, подпомагайки развиването и кариерния път на бъдещите специалисти. Щастливи сме от това партньорство, тъй като то за следващ път потвърждава, че образованието и бизнесът могат да работят сполучливо ръка за ръка в основаването на една по-конкурентна среда и по-силна стопанска система “, разяснява Иван Ненков, CEO на СофтУни.

В рамките на самодейността Пощенска банка се включи в първия SoftUni Fest, който събра на едно място хора с ползи в програмирането, цифровия маркетинг и дизайна. Студентите в една от категориите имаха опция да работят по действителен на практика проблем, заложен от финансовата институция. Банката поддържа и SoftUni Camp 2018 – летния лагер за програмисти и ИТ запалянковци.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР