Всеки трети служител би напуснал, ако не получи увеличение на

...
Всеки трети служител би напуснал, ако не получи увеличение на
Коментари Харесай

Всеки трети би напуснал работата си, ако заплатата му не бъде увеличена до 6 месеца

Всеки трети чиновник би напуснал, в случай че не получи нарастване на заплатата в границите на 6 месеца, а други 36% биха напуснали в границите на една година.

" В IT сферата е най-голяма компликацията за намиране на фрагменти. Има по-голямо търсене, в сравнение с има фрагменти в България. Влизат много интернационалните компании, които отварят механически центрове и няма задоволително добра държавна политика за произвеждането на спомагателни фрагменти, защото двете съществени институции, които създават такива фрагменти са частни ", уточни съоснователят и основен действен шеф на новаторска платформа за работа Константин Цонев в студиото на " България заран ".

Липсата на фрагменти обаче не опира единствено до IT бранша. В сферата на счетоводството, финансите, обслужването на клиенти и администрацията също липсват квалифицирани хора, които да запълнят работните места.

" Не мисля, че за някого ще е потрес, че когато става въпрос за механически умения е малко по-трудно да се намерят фрагменти, само че няма съвсем промишленост или вертикал в избрана промишленост, която да не страда от дефицит на дипломиран личен състав ", означи ръководителят на отдел " Бизнес развиване и продажби " към същата огромна новаторска платформа за работа Мария Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Към момента в Европейската комисия се разисква закон, с който наложително работодателите да споделят всяко едно изискване към съответните служащи.

" Това значително ще направи пазара много по-прозрачен и много по-уравновесен, даже да има някои ядосани, явно в процеса. Това, което виждаме, е, че заплатата е водеща ", акцентира Петрова.

Шефовете на разнообразни компании и компании стартират последователно да употребяват други тактики, с които да задържат фрагментите си.

" Тези неща имат много огромно значение за един избран вид от хора, които към този момент взимат заплата, която им е нужна и за този вид хора не е главно това - културата в компанията е значима, екипът, мениджмънта, до каква степен техният глас е чут. Но това са неща, на които хора с огромно заплащане обръщат внимание. Човек, който едвам връзва двата края, за него няма значение дали екипът е готин ", сподели Цонев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР