Посетителите ще могат да видят едни от най-застрашените от изчезване

...
Посетителите ще могат да видят едни от най-застрашените от изчезване
Коментари Харесай

Туристически маршрут в опасна зона на Корейския полуостров

Посетителите ще могат да видят едни от най-застрашените от изгубване типове
Туристически маршрут, по който посетителите ще могат да видят едни от най-застрашените от изгубване международни типове, беше отворен в тежко въоръжената Демилитаризирана зона на Корейския полуостров. Пътят в региона на Гозонг е отворен от източната страна на зоната. Това е първата фаза от така наречен план „ Път на мира “, оповестява „ Дейли Мейл “.

Това е един от трите коридора, които ще бъдат открити на полуострова, където ще има туристически обиколки два пъти дневно, шест дни в седмицата.

Откриването му отбелязва първата годишнина от подписването на Декларацията от Панмунджом – първата среща сред водача на Северна Корея Ким Чен-ун и президента на Южна Корея Мун Дже-ин

Група от 20 туристи бяха първите, които минаха трасето. То е обградено от бодлива тел и минни полета и води посетителите от Обсерваторията на обединяването до обсерваторията в планината Кумган.

Демилитаризираната зона е дълга 248 километра линия, наричана „ ничия земя “. Широка е близо 4 км. Тя е открита през 1953 година.

Зоната е тежко минирана, следи се непрекъснато от снайперисти, обградени от артилерия, кръстосвана от патрули. На това парче земя е една от най-големите концентрации на военна мощност на планетата.

Откакто е основана, тя е съвсем напълно затворена за човешко наличие. Това е разрешило на доста растения и диви животни да процъфтяват. Сред редките типове, видяни в зоната, са качулатите ангъчи. Птиците имат рядко срещата алена корона и бели вратове.

Зоната е спирка по време на миграцията на пита русалка и вариация на колхидския фазан. Най-големите животни, забелязвани там, са черни мечки, леопарди и водни елени.

Ким Сун-о, ръководител на Института за екологични изследвания в зоната, който изследва дивите животни там от 20 години, споделя: „ Ако желаете да извършите опит по какъв начин новите типове ще се възстановят, когато земята е в руини, демилитаризираната зона е най-хубавото място “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР