Посетител от Саудитска Арабия е арестуван за щети, нанесени на

...
Посетител от Саудитска Арабия е арестуван за щети, нанесени на
Коментари Харесай

Откачен турист изпотроши световна забележителност в Рим

Посетител от Саудитска Арабия е задържан за вреди, нанесени на няколко от стъпалата на известното Испанско стълбище пред църквата "Тринита дей монти " в Рим, написа в. “Кориере каузи сера”.

37-годишният мъж минал оттова с автомобил “Мазерати”. Той е арестуван след търсене, траяло няколко дни.

Според “Кориере каузи сера” екскурзиантът е упрекнат в увреждане на културно-исторически обект. Саудитецът изразил подготвеност да заплати за реставрацията на Испанското стълбище, което е включено в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО.

Туристът е задържан на летище в Милано, откакто върнал кола чартърен в офиса на автомобилната компания, намиращ се там. Преди това той бил в Рим. Полицията популяризира фрагменти от автомобилната разходка по прословутите стъпала, свързващи площад "Испания " с църквата "Тринита дей монти ".

Испанското стълбище е измежду най-посещаваните от туристите обекти В Рим. Архитектурната забележителност е открита през 1725 година от папа Бенедикт XIII. Има 135 стъпала на три равнища.

Испанското стълбище са възпято от британски поети-романтици. Холивудският филм „ Римска почивка “ (1953) с Одри Хепбърн и Грегъри Пек го прави известно измежду американските туристи. През 20-и век стъпалата постоянно се употребяват за провеждането на ревюта, защото бутиците на водещите италиански фешън къщи се намират наоколо. Районът е наличен единствено за пешеходци.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР