Поругаването на паметници освен че е престъпно и криминално деяние,

...
Поругаването на паметници освен че е престъпно и криминално деяние,
Коментари Харесай

Партия МИР: Поругаването на паметници да бъде криминализирано


Поругаването на монументи като се изключи че е незаконно и престъпно действие, то е и терористичен акт и би трябвало да бъде криминализирано и най-строго наказвано. За това настоя ръководителят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев по отношение на следващия вандалски акт и умишленото строшаване и заличаване на плочите на паметника на Съветската войска в София. Той изрично и за следващ път се разгласи против поругаването на монументи.

„ Паметник значи памет и всеки един от нас би трябвало да уважава и да почита паметта на тези, за които припомня построеният монумент. Умишленото втълпяване на ненавист измежду българското общество е главната причина българите да сме постоянно разграничени и да не можем да намерим обща идея и допирните точки посред ни. Крайно време е да спрем поругаването на монументи и за задачата предлагам то да бъде криминализирано и всеки, който поругае монумент да носи наказателна отговорност и да получи ефикасна неоправдателна присъда отнемане от независимост за период от 1 година и полагане на общественополезен труд за период от 3 години “. Това съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.
-->
За опазването на културно-историческото завещание на България Славчев предлага всички монументи в София и в цялата страна да бъдат под непрекъснато видеонаблюдение и да се криминализира със закон тяхното поругаване.

„ Вместо да разрушаваме, поругаваме или демонтираме монументи, нещо, което още повече ще раздели така и така мощно разграниченото българско общество, предлагам да се обединим и дружно да изградим в София монументи на създателя на българската страна хан Аспарух, на небесния покровител и настойник на българския народ св. Йоан Рилски Чудотворец, както и на св. цар Борис-Михаил, покръстител на българския народ. България има богато културно, духовно и историческо завещание, което би трябвало да бъде излъчено от генерации на генерации и да бъде разпространявано в целия свят “, съобщи още Симеон Славчев. Той беше безапелационен, че е безусловно неприемливо в столицата на България да няма монумент на Хан Аспарух, на св. Йоан Рилски Чудотворец и на св. цар Борис-Михаил и предложи всички софиянци да се обединят към идеята за тяхното създаване.

„ Паметникът на Съветската войска е основан от колектив от български архитекти и създатели с началник скулпторът Иван Фунев. Той е български монумент и е част от историята на България, без значение дали и на кого от нас му харесва или не. Абсолютно неприемливо е и незаконно да се поругава български монумент, още повече той да бъде употребен за политически и пропагандни цели. Паметникът на Съветската войска е и монумент на Трети украински фронт, който е бил част от Съветската войска и неговото поругаване в действителност е поругаване на паметта на всички герои, дали живота си за свободата на България, включително и на украинските бойци. Никой няма право да пренаписва българската история, да насажда ненавист и да разделя българското общество “, безапелационен беше водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той се разгласи против събарянето или демонтирането на паметника на Съветската войска в София и прикани политиците да не употребяват тематиката за политически и пропаганди цели и то всякога преди избори.

„ ГЕРБ, Демократична България, Продължаваме промяната и всички техни производни нямат решение на нито един от действителните проблеми на българското общество, нямат полезности, историческа памет и национално съзнание и изцяло съзнателно и целеустремено подменят обичайните български и фамилни полезности. Всички те през последните години ограбваха българския народ и го трансфораха в най-бедния в Европа, служиха и не престават да служат на непознати национални ползи, насаждат ненавист и разделяне в българското общество. Те нямат какво друго да предложат и с какво да изпъкнат пред българското общество и по тази причина всякога преди избори изкарват на напред във времето тематиката за паметника на Съветската войска. Крайно време е българското общество да спре тяхното втълпяване на ненавист, на разделяне на българите, на разрушаването на морала, етиката, полезностите и държавните устои на България. Дошло е време разделно и всеки самичък би трябвало да избере на коя страна ще застане – на страната на положителното, справедливостта, любовта и мира или на страната на злото, на омразата и разрушението “. Това сподели още водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР