Поругаването на български паметници освен че е престъпно и криминално

...
Поругаването на български паметници освен че е престъпно и криминално
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Пръскането на боя и отровни вещества с дрон е терористичен акт

Поругаването на български монументи като се изключи че е незаконно и престъпно действие, е и терористичен акт. Това съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев във връзка днешното боядисване на паметника на Съветската войска в София с багра от дрон.

Той напомни, че партия МИР провежда пет дни подред жива верига пред паметника на Съветската войска, с цел да не разрешат той да бъде осквернен за следващ път.

„ Очевидно откакто възпрепятствахме с телата си физическото поругаването на паметника, хора без родова памет и национално съзнание взеха решение да извършат терористичен акт в центъра на София, пръскайки багра и субстанции от въздуха с дрон. Това деяние минава всевъзможни естествени граници и приканвам българската прокуратура да се самосезира, да образува досъдебно произвеждане и да хване и да осъди причинителите на този терористичен акт. Още повече, че не знаем с какви субстанции се пръска и има ли риск за здравето на българските жители “, съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР се оповестиха изрично против поругаването на монументи в България и оферират то да бъде криминализирано и всеки, който поругае монумент, да бъде съден и да поставя общественополезен труд.

„ Паметник значи памет и всеки един от нас би трябвало да уважава и да почита паметта на тези, за които припомня построеният монумент. Умишленото втълпяване на ненавист измежду българското общество е главната причина българите да сме постоянно разграничени и да не можем да намерим обща идея и допирни точки между тях. Крайно време е да спрем да се ненавиждаме и наскърбяваме за непознати неточности и дела “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР са безапелационни, че изразяването на поддръжка или взаимност за дадена идея не може да става за сметка на друга и като се погазват българските закони и се нарушават публичният ред, етичните и моралните публични правила.

„ Паметникът на Съветската войска е основан от колектив от български архитекти и създатели с началник скулпторът . Той е български монумент и е част от историята на България, без значение дали и на кого от нас му харесва или не. Абсолютно неприемливо е и незаконно да се поругава български монумент, още повече той да бъде употребен за политически и пропагандни цели. Паметникът на Съветската войска е и монумент на Трети украински фронт, който е бил част от Съветската войска и неговото поругаване в действителност е поругаване на паметта на всички герои, дали живота си за свободата на България, включително и на украинските бойци. Никой няма право да пренаписва българската история, да насажда ненавист и да разделя българското общество “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той дружно с членове и симпатизанти на партия МИР сервираха венци и цветя на паметника на Незнайния войник и паметника на Съветската войска в София и поздрави всички българи за 9-ти май с думите:

„ Днес почитаме паметта на милионите хора, които починаха по време на Втората международна война в борбата против фашизма. Всички те дадоха живота си, с цел да го има днешния кротичък ден и свят, част от който е България! Историята потвърждава, че без Деня на Победата нямаше по какъв начин през днешния ден да честваме и Деня на Европа и точно по тази причина той би трябвало да ни сплотява, а не да ни разделя! Честит Ден на Победата и цветущ Ден на Европа! Дълбок реверанс пред всички герои, дали живота си за Свободата и мира на България, Европа и света! “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР