Португалският парламент реши, че временно, до края на извънредното положение,

...
Португалският парламент реши, че временно, до края на извънредното положение,
Коментари Харесай

В Португалия няма да спират тока, ако не можеш да си го платиш заради кризата коронавируса

Португалският парламент реши, че краткотрайно, до края на изключителното състояние, оповестено до 17 април поради епидемията от ковид, няма да се стопира ток, вода и газ при неплащане на сметки от затруднените фамилии, съобщи Ройтерс. Това е част от напъните да се лимитират икономическите и обществени вреди от рецесията.

Според държавни данни през първата седмица на април всеки ден в центровете по труда са се записали по над 4000 души, а броят на безработните се е нараснал с 28 000 спрямо март. Португалската стопанска система е експортно насочена и е доста подвластна от туризма, по тази причина мощно пострада от внезапното понижаване на търсенето.

Португалските хотели освобождават 85 % от личния състав през април

Парламентът гласоподава и да помилва пандизчии със болести с присъди до две години и половина затвор или на които им остава за излежат по-малко от две години. Целта е да се понижи броят на пандизчиите, с цел да се минимизира рискът от експлоадиране на епидемии в местата за отнемане от независимост.

Португалия е в третата си седмица на изключително състояние. Досега е обявено за 13 141 доказани случая на инфектирани и 380 умряли - релативно малко, изключително в съпоставяне със прилежаща Испания и с Италия.

Вчера асоциацията на хотелиерите АHP заяви, че към 85 на 100 от работещите в хотелите в Португалия краткотрайно ще бъдат освободени през април поради удара, който стопанската система понесе от рецесията с ковид.

Асоциацията счита, че хотелиерският бранш може да изгуби 80-90 % от приходите си или до 1,4 милиарда евро сред март и юни, в случай че коронавирусът продължи да се популяризира. На туристическия бранш в Португалия се пада към 15 на 100 от Брутният вътрешен продукт и точно този бранш оказа помощ на страната да се възвърне от дълговата рецесия от 2010 - 2014 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР