Португалският парламент отхвърли закон, предвиждащ легализиране на доброволната евтаназия за

...
Португалският парламент отхвърли закон, предвиждащ легализиране на доброволната евтаназия за
Коментари Харесай

Парламентът в Португалия отхвърли легализирането на евтаназията

Португалският парламент отхвърли закон, предусещащ узаконяване на доброволната евтаназия за неизлечимо заболели пациенти в страната, в която болшинството от популацията са католици, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Законът бе отритнат със напълно дребна разлика в гласовете, само че вотът събра задоволителна поддръжка, с цел да обезпечи по-нататъшни диспути по въпроса. Предложен от ръководещите социалисти, планът на закона събра 110 гласа " за " в 230-членния парламент, само че беше отритнат със 115 гласа " срещу " и 4 " въздържали се ", след разгорещени диспути и очевидно гласоподаване.

Преди гласуването няколкостотин души от всички възрасти, главно от религиозни групи и католически учебни заведения, стачкуваха пред Народното събрание, скандирайки: " Да на живота, не на евтаназията! ".

На национално равнище единствено няколко страни в света са легализирали евтаназията. Законите в Белгия, Холандия, Колумбия и Люксембург позволяват евтаназията. В Швейцария, Германия, Япония и Канада асистираното самоубийство е законно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР