Португалската полиция съобщи официално, че е арестувала главния виновник за

...
Португалската полиция съобщи официално, че е арестувала главния виновник за
Коментари Харесай

Арестуваха хакера зад Football Leaks

Португалската полиция заяви публично, че е арестувала основния провинен за така наречен Football Leaks.

Преди четири години, в общественото пространство се появи хакерска формация, която разгласява десетки хиляди файлове, разкриващи мръсните секрети на актуалния футбол – сделки сред огромните клубове, скрита информация за укриване на данни и друга информация.

Данните станаха обект на следствие и от страна на публицисти – сенчести практики при прехвърлянията на футболисти, диалози сред международните футболни грандове за образуване на собствен личен шампионат, който да е самостоятелен от УЕФА.

Човекът, задържан за изтеклата информация е упрекнат в опит за изнудване. 30-годишният Руи Педро е бил арестуван в Унгария и се чака той да бъде експулсиран в родината си, където и ще бъде съден.

Адвокатът на арестувания, Уилиям Бурдон, защитавал в предишното Едуард Сноудън дефинира Педро като популярен европейски изобличител на тайните на огромните.Той разкрива, че през годините е станал жертва на многочислени заплашванията от страна на футболни сътрудници и функционери.

Сред последната порция от изтекли материали се появи информация за укриване на налози от страна на Кристиано Роналдо по времето, в което е бил част от Реал (Мадрид), както и това, че Пари Сен-Жармен и Манчестър Сити са били подкрепят от УЕФА да заобиколят разпоредбите за финансов феърплей.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР