Португалия вероятно ще остане под карантина до средата на март,

...
Португалия вероятно ще остане под карантина до средата на март,
Коментари Харесай

Португалия може да остане под карантина до средата на март

Португалия евентуално ще остане под карантина доникъде на март, с цел да се понижи броят на инфектираните с ковид и на пациентите в интензивно поделение до задоволително ниво, сподели министърът на опазването на здравето Марта Темиду, съобщи Франс прес.

Специалисти по епидемиология, с които държавното управление се е съветвало, считат, че ще е нужна карантина от 60 дни, в действие от 15 януари, тъй че броят на инфектираните за интервал от 14 дни да спадне до 60 случая на 100 000 души, при над 1200 понастоящем, а броят на пациентите в интензивно поделение да спадне до към 200, до момента в който през днешния ден той беше 860.

Приетите ограничения работят, изрази задоволството си министър Темиду, като акцентира, че Португалия продължава да има извънредно високо равнище на заболеваемост, макар наклонността за понижаване на болните.

След рекордните близо 16 500 случаи новозаразени на дневна база на 28 януари, през вчерашния ден страната записва по-малко от 2600 инфектирани в границите на 24 часа, съгласно всекидневния бюлетин на общата здравна дирекция.

Общият брой на умрелите доближи 14 500, като повече от половината са от началото на тази година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР