Португалия стана третият отбор, който си осигури участие на 1/8-финалите

...
Португалия стана третият отбор, който си осигури участие на 1/8-финалите
Коментари Харесай

Роналдо се размина на косъм с рекорден гол, но е на 1/8-финал

Португалия стана третият тим, който си обезпечи присъединяване на 1/8-финалите на Мондиал 2022. Това стана след втора поредна победа в група Н - с 2:0 над Уругвай.

И двете попадения в мача означи халфът на " Манчестър Юн " Бруно Фернандеш (54, 90-д). За няколко минути първото попадение се водеше на досегашния му съотборник в " Юнайтед " Кристиано Роналдо, защото изначало изглеждаше, че последният е докоснал леко с глава топката преди тя да влезе в мрежата. Но в последна сметка петкратният притежател на " Златната топка " се размина безусловно на косъм с попадението. То би било негово седмо за Португалия на международни шампионати, с което щеше да изравни върха на именития си съотечественик Еузебио.

Фернандеш вкара втория си гол в спомагателното време от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хосе Хименес и след консултация на рефера Алиреза Фагани с VAR.

Уругвайците също имаха няколко положителни обстановки. В 32-ата мин. Родриго Бентанкур преодоля трима португалци, само че най-после вратарят Диого Коща избави. В 75-ата мин. пък Макси Гомес улучи левия непряк дирек, а в 78-ата влезлият като запаса Луис Суарес от близо улучи външната страна на мрежата.

Тимът на Португалия към този момент е с 6 т. и не може да бъде преместен от първите две места, даващи право на присъединяване в плейофите. Единствено може да бъде свален от върха, в случай че в петък загуби от Южна Корея (1 т.), а вторият - Гана (3 т.) завоюва против Уругвай (1 т.). Южноамериканците пък имат финален късмет да не приключат присъединяване още в групите - да победят непременно Гана. Южна Корея също би трябвало непременно да победи (в случая - Португалия), с цел да не отпадне. Ганайците пък ги устройва даже еднакъв против Уругвай, в случай че в това време Южна Корея не успее да победи с два гола португалците.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР