Португалия е първият шампион в Лигата на нациите, след като

...
Португалия е първият шампион в Лигата на нациите, след като
Коментари Харесай

Португалия е първият шампион в ЛН

Португалия е първият първенец в Лигата на нациите, откакто надигра Холандия с 1:0 във финала. Европейският отличник прибави нов трофей в сбирката си след мач, в който беше изрично по-добрият тим. Пред 43 199 души на " Естадио До Драгао " в Порто прецизен беше само Гонзало Гедеш (60). Кристиано Роналдо и компания се възползваха оптимално от семейството на финалната четворка и под бурната поддръжка на своите почитатели, като изиграха мощен мач. " Мореплавателите " насочиха общо 12 удара, до момента в който противникът им единствено един, освен това след час игра и дори неакуратен. Вратарят на Холандия Яспер Силесен имаше доста повече работа, като най-хубавите шансове се откриха пред Жозе Фонте и Бруно Фернандеш. За Играч №1 беше определен Бернардо Силва, а Роналдо взе голмайсторския приз, откакто на 1/2-финала с Швейцария (3:1) заби хеттрик.

Шампионът ще получи 10,5 млн. евро от наградния фонд. Тимът взима по 2,25 млн. евро за присъединяване си в дивизия А, както и първото място в групата, а другите 6 млн. са от успеха във финала. За извоювания трофей през 2016 година на Европейското състезание португалците са взели много по-крупна сума - 25,5 млн. евро. Лигата на нациите беше образувана от УЕФА, с цел да размени контролните мачове.

" Справихме се чудесно, благополучен съм. За мен е огромна чест, че спечелихме този трофей в Португалия пред нашите почитатели ", разгласи 34-годишният Роналдо.

" Да спечелим този трофей след европейската купа е голям триумф за португалския футбол. Бъдещето е ярко. Ако се върнем обратно към 2016 година, ще забележим, че доста играчи към този момент ги няма. Това е непрекъснат развой и демонстрира какъв брой доста гении има в нашата татковина. Бъдещето на португалския футбол наподобява обезпечено ", съобщи селекционерът Фернандо Сантош.

" Трябваше да бъдем по-хитри, само че не бяхме. Знаехме, че би трябвало да покажем най-хубавото, на което сме способни, само че не успяхме. Да играеш на край, даже и да не го спечелиш, постоянно е добре, тъй като ти дава спомагателен опит ", сподели сътрудника му Роналд Куман.

Бронз в първото издание на шампионата заслужи Англия след победа с дузпи над Швейцария с 6:5. В постоянното време и продълженията на " Ещадио Дом Алфонсо Енрикеш " в Гимараеш голове нямаше. При 11-метровите наказателни удари първите 10 души бяха точни, а при шестите осъществявания Йосип Дръмич сгреши, след което Ерик Диер прониза Ян Зомер.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР