Португалия е първият финалист в най-горната дивизия на Лига на

...
Португалия е първият финалист в най-горната дивизия на Лига на
Коментари Харесай

Роналдо покори и Лигата на нациите, негов хеттрик прати Португалия на финал в турнира!

Португалия е първият финалист в най-горната дивизия на Лига на нациите. Европейските първенци демонстрираха класа и надделяха Швейцария с 3:1 на стадиона в град Порто. В воин за " мореплавателите " се трансформира Кристиано Роналдо, който дебютира в шампионата с впечатляващ хеттрик.

Капитанът на иберийците откри в средата на първото полувреме след отличен гол от фаул. Малко след паузата " часовникарите " изравниха при една доста дискусионна дузпа, отсъдена от рефера Феликс Брих. Но Кристиано не беше споделил последната си дума, в последните три минути от постоянното време, Роналдо наниза две чудесни попадения, с които прати своите на край.
 Снимка 427403
Източник:

Съперник на родината му там ще бъде някой всред другите участници в тази " крайна четворка " Холандия или Англия. Срещата сред двете велики футболни народи е на следващия ден в Гимараеш. Заветните конфликти от най-новата конкуренция на УЕФА пък са в неделя.

Домакините започнаха полуфиналната борба на " До Драгао " извънредно стимулирано. " Мореплавателите " постановиха преса, която вкара в големи компликации отбраната на Швейцария. Нещо повече, терзанието в техните редици можеше да докара и до безразсъден гол още в самото начало. Опитният пазач Ян Зомер работи доста неприятно, откакто не отигра добре върната топка към него. За благополучие на вратаря, дебнещият дебютант Жоао Феликс не съумя да се възползва.
 Португалия - Швейцария 3:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Португалия - Швейцария 3:1 (Развой на срещата по минути)

Хеттрик на Кристиано Роналдо

Отговорът на " часовникарите " бе отговарящ. Още с първата си офанзива селекцията на Владимир Петкович стигна до голово състояние. Джердан Шакири си проправи път всред снажните бранители на Португалия, след което насочи изстрел от дребен ъгъл. Руи Патрисио обаче беше на мястото си и парира с крайник.
 Снимка 427404
Източник:

Играчите на Швейцария реагираха доста остро в 8-ата минута, когато Бруно Фернандеш не реши своя шпагат и влезе над дясното коляно на Кевин Мбабу. Гостите незабавно желаеха червен картон за провинилия се, но реферът Феликс Брих резервира тактично безмълвие.

Португалия трябваше да съжалява, че не води в резултата с настъпването на 12-ата минута. " Кръстоносците " сбъркаха при изнасянето на топката, което разреши на Кристиано Роналдо да шутира от доста преференциална позиция. Изстрелът на звездата обаче бе безпределно разочароващ и излезе в навън.
 Снимка 427407
Източник:

Мощният възклик " Suu " озвучи цялостните трибуни на португалския стадион в 24-ата минута. Тогава лузитаните поведоха в резултата, а в ролята на голмайстор предстоящо се трансформира Кристиано Роналдо. Капитанът на домакините постави завършек на головата си суша за своята татковина и " препарира " Ян Зомер след фантастично осъществяване на директен свободен удар.

Гостите бързо можеха да се върнат в този полуфинал. В 27-ата минута те проведоха бърза офанзива през сърцето на португалската защита, която приключи с решителна интервенция на Руи Патрисио. Макар и избитата от него топка да попадна в краката на противников футболист, кълбото по този начин и не посети опразнената от него мрежа.

Полувремето можеше да приключи по отличен метод за гостите. Кевин Мбабу реализира следващ добър пробив по фланга, който приключи с старателен пас към дузпата за Харис Сеферович. Стрелецът се пребори за нужната позиция и насочи компактен удар, облизал горната греда над Патрисио.
 Снимка 427416
Източник:

Португалия въпреки всичко имаше опцията да има последната дума за това полувреме. Кристиано Роналдо показва отличен взор върху играта, извеждайки зад тила на защитата младата звезда Жоао Феликс. Играчът на Бенфика обаче изгуби равновесие, поради натиска на бранителя зад него, и не съумя да откри очертанията на вратата от непосредствена непосредственост.

Второто полувреме стартира по извънредно чудноват метод, белязано от " вещата " интервенция на системата ВАР. Гостите проведоха хубава офанзива, при която пас като по конец на Шакири, трябваше да откри Харис Сеферович. След най-малък контакт с Нелсон Семедо, таранът се просна в португалското поле и незабавно пожела дузпа. И до момента в който съдията Феликс Брих дискутираше с сътрудниците си дали да покаже бялата точка, Португалия организира скоростна композиция, при която Бернардо Силва беше фаулиран и арбитърът отсъди углавен удар и за тях. Само, че в този момент германецът получи съвет да прегледа миналата обстановка, с цел да реши има ли дузпа за Швейцария или не....И тук Брих се трансформира във зложелател на португалците, откакто счете, че Швейцария би трябвало да получи углавен удар, посредством който той анулира отсъдения подобен за " мореплавателите ". Изобщо, пъклен объркваща обстановка, при която всичко приключи с прецизен изстрел на Рикардо Родригес от гостите и възобновяване на паритета 1:1. Това се случи макар намесата на Руи Патрисио, който се хвърли в ъгъла, посочен му от Кристиано Роналдо.
 Снимка 427420
Източник:

Проблемите за националния селекционер Фернандо Сантош обаче не стопираха до тук. В 62-ата минута той трябваше да реализира насилствена промяна, откакто Пепе се контузи. Така на негово място се появи различен деец - Жозе Фонте.

И когато всички фенове смятаха, че мачът отива към продължения. В 87-ата минута под светлините на прожекторите още веднъж блесна футболната талантливост на Кристиано Роналдо. Капитанът върна усмивките по трибуните, откакто получи задължаващ пас от Бернардо Силва и без никаква жалост прати своя изстрел под плонжа на Ян Зомер.
 Снимка 427424
Източник:

Макар и инкасирали пагубен удар по своята чест, швейцарците мигновено се хвърлиха в офанзива. Само, че те не бяха решили добре, че против себе си имат намиращия се в напредък Роналдо...Капитанът на гостите Гранит Джака направи неточност в центъра, която облагодетелства отлична опция за контра на " мореплавателите ". Миг по-късно топката се оказа в Кристиано, който в познатия си жанр навлезе със скоростна техника в полето на съперника и с доста обмислен изстрел прати кълбото в далечния ъгъл на " шоколадите ".
 Снимка 427422
Източник:

Така беше завършен и крайният резултат 3:1. Европейските първенци чакат своя противник на финала, който ще бъде решен от утрешната борба сред Холандия и Англия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР