Портокалите и доматите са изключително богати на съставката каротин или

...
Портокалите и доматите са изключително богати на съставката каротин или
Коментари Харесай

Яжте портокали и домати за перфектна кожа

Портокалите и доматите са извънредно богати на съставката каротин или с други думи пигментът, който придава на някои плодове и зеленчуци червеникав или оранжев цвят.

Тези плодове са с високо наличие на скъпия за здравето на кожата витамин А. Този витамин, дружно с витамин С, са едни от най-хубавите и ефикасни средства против свободните радикали.

 Портокали

За всички е ясно, че тези нездравословни молекули, небогати на О2, предизвикват редица вреди върху организма и външния ни тип. Ето за какво консумирането на храни като портокали и домати има потвърдено положителни резултати върху здравето, подложено на редица тествания в днешната стресова и нечиста среда.

Резултатът от изобилната консумация на тези артикули изрично ще има забележими резултати върху кожата, настояват експерти. Портокалите и доматите са и съвършена сезонна храна за тези месеци от годината.

Цитрусовите плодове да вземем за пример, с изключение на с богато си наличие на витамин А, са скъпи и поради други потребни съставки като витамин C, диетични фибри, калций и калий. Портокалите са също и добър източник на витамини В, в това число витамин В1 и фолат. Те съдържат 61.57 калории и 1.23 г протеини.

 Домати

Съединения в портокалите, наречени лимоноиди, играят значима роля в битката с рак на устата, кожата, белите дробове, гърдата, стомаха и дебелото черво.

Доматите също са ключ към младостта и сиянието на кожата. Предимството на доматите в отбраната на кожата е антиоксиданта ликопен в състава им.

Специалистите горещо предлагат доматите като съществена храна изключително през летните месеци. Доматите в менюто покачват равнището на проколаген в кожата, което допуска отбрана от слънчево изгаряне.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР