Поройни дъждове предизвикаха наводнения в малката африканска страна Джибути, където

...
Поройни дъждове предизвикаха наводнения в малката африканска страна Джибути, където
Коментари Харесай

Проливни дъждове в Източна Африка

Поройни дъждове провокираха наводнения в дребната африканска страна Джибути, където съгласно държавното управление и Организация на обединените нации за един ден са паднали превалявания, равни на двегодишния им размер, съобщи Асошиейтед прес. Няколко страни от района, в това число Кения, също се борят с последствията на поройните дъждове, който се чака да продължат.

В резултат на стихията в Джибути са потърпевши 250 000 души, оповестиха в взаимно изказване локалните управляващи и Организация на обединените нации.

Количеството на преваляванията от октомври доникъде на ноември е до 300 % над междинната норма в района на Африканския рог, предава Българска телеграфна агенция.

Засега няма данни за опустошения в намиращите се на територията на Джибути военни бази на Съединени американски щати, Китай, Франция, Германия, Италия и други страни.

Незапомнени порои връхлетяха освен Джибути. Критична обстановка породи в редица региони на Сомалия, където близо 300 000 души изгубиха домовете си и друга благосъстоятелност вследствие на наводненията. В Кения свлачища, провокирани от проливните дъждове, лишиха живота на 120 души през последните два месеца. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР