Породата английски кокер-шпаньол е ловна. На тегло достигат до 10-12

...
Породата английски кокер-шпаньол е ловна. На тегло достигат до 10-12
Коментари Харесай

Характер и поведение на английски кокер-шпаньол

Породата британски кокер-шпаньол е ловна. На тегло доближават до 10-12 кг. Живеят приблизително към 13-15 години, като въздействие оказва и наследствения фактор на животното, както и дали се грижите добре за него.

Доста са енергични, по тази причина бъдете подготвени, че ще се постанова да ги извеждате най-малко по 2 пъти дневно за 30-40 минути. Именно по тази причина е значимо да имате поради това дали ще имате задоволително свободно време, когато решите да си вземете домакински любим.

Характер на британски кокер-шпаньол

Английският кокер-шпаньол е много любознателна и отзивчива порода кучета, само че на моменти може да прояви експанзия, изключително към непознатите хора и животни. Изключително предани са на стопанина си и постоянно са подготвени да го защитят. Добре се отнасят към всички в фамилията, само че ще слушат единствено този, който се грижи за тях и който одобряват за собствен собственик.

Важно е да съумеете да изградите връзки на доверие с питомеца си от тази порода, тъй като единствено по този начин ще можете да го възпитавате и обучавате. Добре се схващат с децата, само че въпреки всичко не очаквайте от тях да демонстрират голямо самообладание, в случай че малчуганите ги нервират доста и им основават дискомфорт. Затова е значимо да обясните на детето, че това не е играчка и би трябвало да се отнася към него с почитание.

Поведение на британски кокер-шпаньол

 Aнглийски кокер-шпаньол

Като цяло държанието на британския кокер-шпаньол е много миролюбиво и положително. Разбират добре и с котките. Обожават да си играят на детективи и да търсят разнообразни изгубени предмети дружно с вас. Те са много игриви и дейни кучета, които постоянно са подготвени за още занимания със стопанина си. Обожават да си играят и сами с другите кучешки играчки, които можете да закупите от зоомагазините.

Интересен факт е, че женските нормално са по-инати и при тях обучителният развой протича една концепция по-сложно от този при мъжките, които дружно с това са по-игриви и скромни. Английският кокер-шпаньол се отличава се със смелия си темперамент и постоянно е подготвен да отбрани стопанина си, в случай че това се постанова.

При възпитанието на кучето е доста значимо да обърнете изключително внимание на самостоятелността им, тъй като много постоянно разчитат напълно и единствено на индивида до тях. Още с първите дни в дома ви би трябвало да покажете на любимеца си, че вие сте основният и би трябвало да ви слушат категорично. Разбира се, че това не значи да викате или да удряте животното, тъй като това е освен неверно, само че и нечовешко.

Английският кокер-шпаньол е много пламенно куче, което бързо ще се трансформира в доста обичан в пълновръстен член на вашето семейство. Ако и вие решите да си вземате такова животно за домакински любим, тогава бъдете сигурни, че няма да съжалявате за избора си, тъй като кучето е правилен другар и приятел, който постоянно ще е до вас и ще ви поддържа.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР