Поредно разочарование за любителите на пътуванията във времето: Проучване, проведено

...
Поредно разочарование за любителите на пътуванията във времето: Проучване, проведено
Коментари Харесай

Изследователи преровиха интернет за пътуващи във времето хора

Поредно отчаяние за феновете на пътуванията във времето: Проучване, извършено от откриватели от катедрата по физика на Мичиганския софтуерен университет през 2013 година, претърси интернет за наличие с оракулски темперамент – и не откри нищо. „ Откриването на пътешестване във времето към предишното може да бъде трансформиращо освен за физиката, само че и за цялото човечество “, означават създателите на проучването Робърт Немироф и Тереза Уилсън в публикацията. „ Това е може би най-изчерпателното търсене досега. “

Ето по какъв начин са стигнали до заключението си. И за какво към момента има вяра.

Първата им стъпка е да схванат кого не търсят. Немироф и Уилсън не търсят пасажери, които са пристигнали от предишното в бъдещето, по две аргументи: Технологията за основаване на машина на времето не е съществувала в предишното и тъй като „ не успяхме да измислим елементарен способ, който ясно да покаже, че осведомителните следи, които биха могли да оставят едни такива хора, са доказателство за пътешестване във времето от предишното, а не просто за познаване на предишното “.

След тази елиминация, Немироф и Уилсън дефинират по какъв начин най-добре да търсят пътуващи от бъдещето, които може да са оставили наличие онлайн, което се е оказало предсказателно. Те вземат решение да търсят в интервала сред януари 2006 година и септември 2013 година, като употребяват два термина за търсене, които са зародили през този интервал от време, задоволително неповторими са и биха били добре познати и значими и в бъдеще. Термините, на които се стопират, били кометата ISON, открита на 21 септември 2012 година, и папа Франциск, определен на 16 март 2013 година, който е първият папа, избрал името Франциск.

Изследователите считат, че би имало доста малко аргументи някой, който не разполага с познания от бъдещето, да употребява тези термини, преди те да навлязат в известния речник. И защото потреблението на хаштагове е необятно публикувано и улеснява намирането на информация, те включват в търсенията си хаштаговете „ #cometison “ (но не и #comet и #ison, които не биха върнали информация единствено за кометата ISON) и „ #popefrancis “.

Немироф и Уилсън първо се обръщат към търсачките, с цел да потърсят доказателства за пътешественици във времето. Но Гугъл се оказва ненадежден; реклами на по-стари вести връщат доста резултати, които на пръв взор наподобяват като предсказващи. В същото време Bing „ не наподобява да има задоволителна дарба да филтрира резултатите по дати на изявленията, с цел да бъде потребен “, се отбелязва в публикацията. Фейсбук и Google+ също не бяха потребни: Фейсбук разрешава да се пускат постове със задна дата, а Google+ не всеки път подрежда резултатите от търсенето хронологично, което затруднява откриването на по този начин нужното ни наличие.

Тогава екипът се насочва към платформата за обществени медии, известна тогава като Twitter (а в този момент известна като X), която има редица преимущества: Платформата за микроблогове подрежда резултатите от търсенето хронологично и не разрешава да се разгласява със задна дата. Те потърсиха своите термини посредством личното търсене на платформата, което им разрешава достъп чак до 2006 година (когато уеб сайтът е създаден), и посредством Topsy, услуга за търсене в Twitter. За страдание:

Единственото изключение, което откривателите загатват, е блог, в който спекулативно се разисква „ папа Франциск “, който е бил рекламиран в туитър, само че откривателите стигат до заключението, че потребителят и блогът не са с пророческо качество.

Немироф и Уилсън също по този начин търсят оракулски търсения в интернет търсачките. „ Един странник във времето… може да потърси съответно събитие, с цел да види дали то към този момент се е случило или следва “, пишат те. „ Затова ние претърсихме онлайн бази данни за такива “.

Търсенето в Гугъл Trends даде редица резултати, само че екипът не ги счита за задоволително ранни. Те също по този начин те не считат резултатите за надеждни, защото тази услуга регистрира единствено термини с огромен размер търсения. Според Trends не е имало да вземем за пример случаи на търсене на #cometison, само че при ръчно търсене откривателите откриват някои случаи на потребление на този термин. Нещо повече:

„ Гугъл Trends “ оповестява единствено за разпространяването на търсенията, нормализирано по отношение на най-големия размер в стремежи времеви прозорец, а не в безусловно изражение. … Търсенето на термина „ Комета ISON “ регистрира нулев резултат за всички дни от януари 2004 година до септември 2012 година, месецът, в който беше открита кометата, само че многочислени поръчки за търсене по-късно. Този нулев резултат обаче е нормализиран към пиковия резултат, избран на 100 за март 2013 година Суровият брой на търсенията за март 2013 година не бе оголен от Гугъл Trends. Следователно, съгласно нашето схващане, нулевият резултат в действителност значи „ по-малко от 0,5 % от цената за март 2013 година “, която може да бъде и по-голяма от нула. Напълно допустимо е едно-единствено пророческо търсене от човек, пристигнал от бъдещето, за кометата ISON да не е било записано.

Екипът претърси и архива „ Астрономическа фотография на деня “ на уеб страницата на НАСА, и получава няколко резултата за ISON – само че всички те се оказват правописни неточности или „ външна информация “.

Изследователите употребяват един финален тест: През септември 2013 година Немироф и Уилсън основават онлайн обява, в която молят пътешествениците във времето да туитнат или да изпратят имейл с два хаштага – #ICanChangeThePast2 или #ICannotChangethePast2 – преди август 2013 година:

„ Съобщение с хаштага „ #ICannotChangeThePast2″ би ни споделило, че пътуването във времето към предишното е допустимо, само че пътуващият няма опция да трансформира предишното. … Обратно, известие с ‘ICanChangeThePast2’, би означавало, че пътуването във времето към предишното е допустимо и че пътуващият може да го трансформира. “

За страдание нито един от тези хаштагове не се появява преди август 2013 година Изследователите също не получават и никакви имейли, които да дават доказателства за пътешественици във времето.

Търсенето на Немиров и Уилсън не довежда до нищо, само че съгласно тях това не е причина да се отхвърляме. Те означават, че измененията в архива на НАСА може да са създали търсенето им ненапълно. Също по този начин, „ макар че негативните резултати могат да демонстрират, че пътешествениците във времето от бъдещето не са измежду нас и не могат да поддържат връзка с нас посредством актуалния интернет, те никога не са доказателство, че ги няма “.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР