Поредно име от списъка с евентуален служебен премиер, между които

...
Поредно име от списъка с евентуален служебен премиер, между които
Коментари Харесай

От последните минути! Отпадна още един от евентуалните премиери, чака се знакова оставка

Поредно име от листата с възможен длъжностен министър председател, сред които президентът Румен Радев може да избира, отпадна. Става въпрос за омбудсмана Диана Ковачева.
Преди минути тя излезе от среща с президента, която се организира на „ Дондуков “ 2.
„ Не мога да стана длъжностен министър председател “ – това бе първият й коментар. Причината – скоро тя ще стане арбитър в европейския съд по правата на индивида в Страсбург.
„ За страдание аз не мога да предложа човек на мястото на подалата оставка заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, защото има процедура, която лишава време.
Тази процедура ще бъде погазена, в случай че аз просто предложа някой “, разясни Ковачева. Елена Чернева-Маркова изненадващо подаде оставка в сряда.
„ Моята клетва напълно наближава – тя е на 17 април, и поради това считам, че е редно в най-скоро време и аз да си подам оставката, с цел да може Народното събрание да задейства процедурата.
Мисля това да го направя идната седмица “, призна омбудсманът.
„ Г-жа Маркова е взела персонално решение – това, което вие знаете, го знам и аз “, добави Ковачева, визирайки изявлението на Маркова от по-рано през днешния ден.
„ Разговорът в президента Радев мина обикновено и не мога да преценява дали е обезпокоен от по този начин стеклите се условия “, сподели Ковачева и добави:
„ Аз считам, че омбудсманът и зам.-омбудсманът би трябвало да бъдат надалеч от политиката “. Подобно мнение изрази и шефът на БН Димитър Радев, който също е измежду вероятните разновидности за длъжностен министър председател, предава Блиц.
Веднага след Ковачева на „ Дондуков “ 2 отиде подуправителят на Българска народна банка Петър Чобанов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР