Поредно голямо дарение на болници в страната за борба с

...
Поредно голямо дарение на болници в страната за борба с
Коментари Харесай

Пеевски с нови дарения за 3 болници

Поредно огромно подаяние на лечебни заведения в страната за битка с ковид направи депутатът Делян Пеевски. Фирмата му " Интръст " подари 184 000 лв. на лечебни заведения във Видин, Кюстендил и София.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пеевски поддържа Българска академия на науките с още 44 000 лева с/у COVID-19

Болницата във Видин, където има най-вече инфектирани медици и обстановката е сериозна, получи 141 000 лв.. От средствата 88 000 лв. са за здравна инсталация и проби, другите 53 000 лв. са персонална финансова помощ за болни медици от видинската болница, както и за личния състав на първа линия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пеевски подари проби за болничното заведение в Свищов

Поредно подаяние направи Пеевски за " Пирогов " - то е в размер на 34 000 лева, предопределено за персонална помощ за 34 от инфектираните с СOVID-19 медици. До момента той даде на незабавната болница над половин милион лв. за лекарите на първа линия, за нова инсталация и защитни средства. Дарение от народния представител получи и болничното заведение в Кюстендил - то е в размер на 9000 лв..

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защитни дрехи от Пеевски за болница в Кюстендил

До момента Пеевски е най-големият донор на лечебни заведения и нуждаещи се хора в страната от началото на епидемията с ковид. Той направи дарения за над 4,5 млн. лева

Биотехнологична компания и фондация Амджен пък даде подаяние на здравното министерство в размер на 110 000 лева Средствата са за покупка на проби и защитни средства. 10 000 лева от сумата е за образувания СOVID-19 фонд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР