Поредният вандалски акт срещу български национални символи в Северна Македония

...
Поредният вандалски акт срещу български национални символи в Северна Македония
Коментари Харесай

Поругано българско знаме в Битоля предизвика остра реакция на МВнР

Поредният вандалски акт против български национални знаци в Северна Македония провокира острата реакция на външното ни министерство.

На 28 август 2021 година българското знаме, сложено до търговско-икономическата работа към генералното ни консулство в Битоля, е било отстранено, а пилонът, на който е било окачено – повреден, оповестиха от Министерство на външните работи. Затова през днешния ден в дипломатическото ведомство е бил привикан краткотрайно ръководещият посолството на Северна Македония у нас Владимир Кръстевски, който е разговарял с шефа на дирекция „ Югоизточна Европа " на Министерство на външните работи Ваня Андреева – Малакова.

„ Изразено бе надълбоко отвращение от този случай. Подчертано бе, че всяко деяние, израз на ненавист против друга страна или нейните жители, опонира на главните полезности на актуалните демократични общества и пречи на одобряването на добросъседски връзки ”, разказват извършения диалог от пресцентъра на министерството. В същото време се декларира, че българската страна регистрира, че управляващите в Скопие са осъдили вандалския акт и са поели ангажимент да намерят и подведт под отговорност причинителите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР