Поредният опит на Бойко Борисов да изглежда еднакво добре приет

...
Поредният опит на Бойко Борисов да изглежда еднакво добре приет
Коментари Харесай

Двата стола на Борисов

Поредният опит на Бойко Борисов да наподобява еднообразно добре признат както в Брюксел, по този начин и в Анкара или в Москва, тази седмица даде засечка.

Докато министър председателят обясняваше по какъв начин ще скастри европейските си сътрудници за неоправдани рецензии към Турция, Анкара преведе думите му като поддръжка за нейната военна интервенция в Североизточна Сирия. Което накара Борисов да се оправдава, че не това е имал поради.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Опитът му да балансира в последна сметка постоянно дебалансира него самия. Борисов разиграва същата сценка и с Русия. В България обществено споделя, че е против глобите, с цел да го чуе съветското посолство в София.

В Брюксел обаче София въобще не повдига тематиката за рухването им, като вместо това министър председателят непрекъснато се оплаква от вредите - с вяра за следващата финансова отплата. Резултатът е, че България минава за проруска дружно с обстоятелството, че в Москва - евентуално за изменник, а съветски компании подозрително печелят поръчки у нас.

За турската атака в Сирия Борисов афишира в София, че ще поддържа Анкара, защото неговият другар " Тайпи " (Ердоган) спазвал договорката и не пускал бежанци у нас. В Брюксел обаче България не се противи на наказания или словесно наказание (миналата седмица Унгария, спря декларацията на ЕС), единствено припомня колъко значими са турците за оправянето с миграцията.

Резултатът е, че наподобява като страна, която си е заровила главата в пясъка и се моли властническият й комшия да не огледа на север. Споменаването на обстановката с човешките права би следвало да е израз на систематична политика, а единствено мотив в конкуренцията за " Фолксваген ".

С такова държание Бългапия основава усещане за безразсъден опортюнист. А министър председателят дава отговор на въпроси с " Нито желая да знам, нито се интересувам ".

Случващото се трябна да го интересува даже единствено поради прокламираното от години от партията на турския президент фактическо анексиране на част от Северна Сирия. Въобще, българското държавно управление има доста над какво да се замисли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР