Поредните Икари бяха раздадени в празния Народен театър, а самата

...
Поредните Икари бяха раздадени в празния Народен театър, а самата
Коментари Харесай

Раздадоха Икарите в празния Народен театър

Поредните Икари бяха раздадени в празния Народен спектакъл, а самата бърза гала се случи на огромната му сцена. Водещият Митко Павлов беше с тил към креслата без фенове. „ Това е апокалиптично – уповавам се, че се случва за първи и за финален път в живота ми “, сподели огромният Марин Янев, който получи „ Икар “ за изцяло творчество. Другите две почетни статуетки бяха за режисьора Никола Петков – за чест и достолепие, и за Кирил Маричков. Снежина Петрова, която е под коронавирус карантина, се включи от вкъщи си, с цел да благодари за Икара за плана „ Медея “. 

При артистите с основни функции победиха Йордан Ръсин като Андрей в „ За едно събитие от електричеството “ по Чехов във „ Възраждане “ и Елена Димирова за превъплъщенията си в „ Как е “ по Самюъл Бекет на „ Сфумато “.

При поддържащите функции отличниците са Димитър Банчев за Козме в „ Слава “ и Станка Калчева като Чийта Бий в „ Най-бързият часовник във вселената “ в „ 199 “.

Най-добра режисура стана „ Празникът “ на Явор Гърдев в „ Зад канала “, а пръв сред режисьорите е Стайко Мурджев за „ Слава “ от Питър Куилтър в Драмата на Пловдив. При сценографите завоюва Мариета Голомехова за „ Последният човек “, при техническите екип – Пловдив за „ Одисей “ по Омир на Александър Секулов и Диана Добрева, при композиторите - Михаил Шишков-син за „ За едно събитие от електричеството “. Боян Папазов с „ 13 преображения “ и Асен Терзиев с „ Драмата и британският романтизъм – Уърдзуърт, Колридж, Байрон, Шели “, са отличени измежду създателите на текстове.

В жанра на кукленото изкуство Икари получиха Милен Апостолов за музиката в „ Меко казано “ и „ Хартиени истории “ и кукленият спектакъл в Русе за „ Пинокио “.

В хореографията победи Нина Петровска, а при пърфомънсите - Стефан А. Щерев, продуцент на „ Нонумент “. При дамите в дублажа първа е Ася Братанова за Конча и Монахинята в „ Щурите съседи “, а при мъжете - Станислав Димитров за Дон Луис в „ Шест сестри “. Николай Балкански взе „ Икар “ за достиженията му в региона на цирковото изкуство.

При дебютантите завоюваха Анна-Валерия Гостанян, Анелия Мангърова, Владинелла Кацарска, Елена Иванова/Дайяна Димитрова, Катерина Стоянова и Никол Султанова за осъществяването им в „ Косвени вреди “ по книгата „ Войната не е с лице на жена ” от Светлана Алексиевич в Театър „ Азарян “, НДК.

Церемонията беше излъчена по Българска национална телевизия 1 в среднощ против Деня на националните будители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР