Поредната ваксина, която се включва в борбата срещу Covid-19 е

...
Поредната ваксина, която се включва в борбата срещу Covid-19 е
Коментари Харесай

И САЩ вдигна временната забрана над ваксината на Johnson & Johnson

Поредната ваксина, която се включва в битката против Covid-19 е тази на Johnson & Johnson. През последните 11 дни здравните управляващи на Съединени американски щати бяха наложили краткотрайна възбрана за нейната приложимост, до момента в който се създадат спомагателни проучвания.

На 13 април Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите и Администрацията по храните и медикаментите (FDA) на Съединени американски щати предложиха имунизацията да бъде спряна заради евентуални странични резултати след имунизацията. Днес органите оповестиха, че се подвигат рестриктивните мерки, наложени за имунизацията, оповестява BBC. Оттук насетне всяка страна ще вземе самостоятелно решение дали да реши да внася и употребява медикамента на Johnson & Johnson.

До момента 6,8 милиона души са имунизирани с имунизацията на американската компания в Съединени американски щати. Регистрираните случаи на формиране на тромбози при дами на възраст от 18 до 48 години след имунизацията са 15. Трима от пациентите починаха.

Тази седмица и европейският орган за лекарствен надзор също подвигна възбраната за приложимост на тази ваксина. Беше оповестено, че изгодите от медикамент не престават да бъдат доста по-големи от рисковете и в светлината на продължаващата битка с вируса е целесъобразно да продължи да се слага имунизацията на Johnson & Johnson.

Беше решено още към листовката на имунизацията категорично да бъде упоменато какви са актуалните опасности. Относно което ръководителят на комисията, разглеждаща случая, Хосе Ромеро съобщи след гласуването:

„ Нашата отговорност като експерти по клинични въпроси е да подсигуряваме, че дамите схващат този риск и в случай че имат друга опция, по-добре да изберат нея. “

Д-р Сара Лонг от Медицинския лицей по медицина в град Дрексел, Съединени американски щати беше измежду съперниците на повдигането на възбраната за имунизацията: „ Това е възрастова група в риск, които си слагат имунизацията най-вече, с цел да запазят живота на други хора, не техния личен. И мисля, че имаме отговорността да бъдем сигурни, че те са наясно с това. ”

Специалиsтите напомнят за кои признаци да наблюдават имунизираните – мощно главоболие, затруднено дишане и болки в краката и коремната област.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР