Поредната топ тенисистка в WTA тура се сбогува с мечтата

...
Поредната топ тенисистка в WTA тура се сбогува с мечтата
Коментари Харесай

Крах за носителката на трофея от US Open: Световната №40 сътвори немислим обрат над Гоф в Дубай

Поредната топ тенисистка в WTA тура се сбогува с фантазията за купата в Дубай, като новата " жертва " се споделя Кори Гоф. Четвъртфиналистката в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, Анна Калинская още веднъж сподели за какво се намира в най-хубавата си форма, елиминирайки международната номер 3 с резултат 2:6, 6:4, 6:2. Това ще е първи полуфинал за нея на равнище WTA-1000, като идната съперничка на рускинята ще бъде Ига Швьонтек.

Първата част на дуела мина по проект за настоящата шампионка на US Open, печелейки две следващи подавания от началния удар на противничката й първоначално и по този начин затрудни затрудни съществено съперничката си и поведе с 6:2.

Въпреки физическия дискомфорт на Калинская в края на първия сет, международната номер 40 освен продължи с дуела, само че и сподели доста мощна воля. Нивото на сервис игра на Гоф се намали фрапантно, което оказа помощ на аутсайдерката да обърне играта в своя изгода и да поеме водачеството. След 5:2 за московчанката, американката изглеждаше подготвена да се завърне, печелейки 2 следващи гейма, но обратът не се случи и резултатът в сетовете се изравни.

По подобен метод завърши и последният сет. С два пробива - един от който първоначално, а различен в средата, Калинская се обезпечи удобна преднина и поведе с 5:1. Макар и при 5:2 международната номер 3 да имаше опция за пробив, който да се окаже основен за развиването на мача, съперничката й не разреши това да се случи и ознаменува една от най-големите победи в кариерата си!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР