Поредната порция дъждове и гръмотевици ще се задържи до вторник,

...
Поредната порция дъждове и гръмотевици ще се задържи до вторник,
Коментари Харесай

Дъждът е факт, прогнозите са за лошо време до вторник

Поредната порция дъждове и гръмотевици ще се задържи до вторник, оповестиха метеоролози . Едва по-късно слънцето ще стане още веднъж наш непрекъснат сателит, най-малко до края на идната седмица. Валежите ще са интензивни в събота вечерта в най-южните планински региони и в неделя - в Централна България. 

Поредният леден фронт постепенно напредва на изток. В петък той се носеше над Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия. По пътя си образува области с интензивни превалявания, които могат да причинят и наводнения. Очакваме този фронт да пресече нашите граници от запад-северозапад тази вечер.

Почиващите в прилежаща Гърция или Турция ще се радват на обичайното лятно време с температури към и над 30 градуса. През уикенда и по-конкретно в неделя студеният фронт, който пълзи на изток, ще охлади Северна Гърция, само че по-късно жегата още веднъж ще се завърне.

Заради наближаващите превалявания през почивните дни равнищата на реките в някои елементи на България ще се покачат. Системата за ранно предизвестие сигнализира за равнищата на река Черна, която наводни Смолян. Водите там могат да доближат жълтия предел за внимание в събота против неделя. Предупреждение има и за водосбора на язовир " Доспат " в петък вечер и през нощта против събота. А в събота по обяд риск от наводнения основават най-южните сектори от река Струма и притоците й.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР