Поредната българска спортна гордост донесоха младите автомобилни състезатели от дуото

...
Поредната българска спортна гордост донесоха младите автомобилни състезатели от дуото
Коментари Харесай

Българска гордост! С подкрепата на GemCorp, младите пилоти Стефан Бостанджиев и Павел Лефтеров с подиум в дебюта им на писта "Имола" за Ламборгини

Поредната българска спортна горделивост донесоха младите автомобилни състезатели от дуото Павел Лефтеров и Стефан Бостанджиев. Момчетата, които излязоха на пистата за отбора на Ламборгини с поддръжката на капиталовата компания GemCorp, съумяха да стигнат до почетната стълбичка още при дебюта им в едномарковия шампионат Lamborghini Super Trofeo Europe.

 

Първият спортен уикенд се организира на италианската писта " Имола " с две надпревари през двата дни, като тази неделя, 21 април, донесе триумфа на младия Бостанджиев и един от най-опитните ни водачи Лефтеров.

 

От началото на 2024 година те са част от тима на Iron Lynx с общо пет автомобила и карат машина с номер 41 в искрящо жълт цвят.

 

Българският екипаж е в най-високата категория PRO. Родните състезатели имаха привилегията да вземат присъединяване в третата, основна появява на Lamborghini Super Trofeo Europe на пистата Имола, която е на малко повече от час път с кола от централата на Automobili Lamborghini в Сант’Агата Болонезе. Отличната им изява се чака да стане още по-значимо, защото съответствува с дебюта на SC63 в европейските надпревари.

 

Обещаващият gt играч Стефан Бостанджиев е роден в Лондон през 2004 година Любовта към рисковите спортове му проправя пътя към триумфа. Той излиза на картинг пистата едвам на 15-годишна възраст и се стреми към съвършенство във всеки завой, който подхваща. Фокусът, решителността и прецизността го улесняват да се показва впечатляващо всякога, когато седне зад кормилото, описват за него едни от най-успешните водачи, следили напредъка му. Успехите му бързо биват видяни и той е притеглен да се състезава за българския Overdrive Racing Team. От август 2020 година Бостанджиев работи извънредно интензивно с екипа си, с цел да разшири още повече спортните си хоризонти и да се приготви за професионално в моторните спортове. Макар извънредно млад, Стефан може да се похвали с присъединяване си на голям брой професионални надпревари, в това число Портимао, Монца, Мизано и пистата за GP на Нюрбургринг, до момента в който стоят зад кормилото на Porsche GT3 Cup и Porsche GT4 Clubsport.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: Gemcorp пилоти Стефан Бостанджиев Павел Лефтеров писта " Имола " Ламборгини
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР