Поредна зелена инициатива обедини старозагорци днес. Целият колектив на Държавна

...
Поредна зелена инициатива обедини старозагорци днес. Целият колектив на Държавна
Коментари Харесай

Община Стара Загора се включи в засяването на Музикална гора

Поредна зелена самодейност сплоти старозагорци през днешния ден. Целият колектив на Държавна опера-Стара Загора и другари на изкуството засадиха на повърхност от 3 дка 2000 фиданки от дъб-цер, обезпечени от Държавно горско стопанство-Стара Загора. По този метод беше залесена първата в България „ Музикална гора “.

В екопроявата се включиха зам.-кметовете на Община Стара Загора Милена Желева и Красимира Чахова, регионалният шеф Гергана Микова и заместниците ѝ Димитър Драчев и Красимир Червилов, представители на разнообразни институции, неправителствени организации и жители.

„ Благодаря на всички, които поддържаха тази благородна самодейност на Държавна опера- Стара Загора. Знаете, че Община Стара Загора извърши едно от най-мащабните залесителни акции през 2019 година, като такава беше планувана и за 2020 година, само че за жалост, поради противоепидемичните ограничения, тя не беше осъществена “, сподели в края на акцията зам.-кметът Милена Желева. Тя разгласи, че до края на месец март се планува на повърхност от 380 декара да бъдат засадени нови още 10 000 фиданки от цер.

Желева добави, че задачата е Стара Загора да се трансформира в най-зеления град в България като годишно да бъде осъществявано залесяване на обезлесените от пожари и противозаконна сеч терени. Зам.-кметът си пожела всички засадени фиданки да се заловен и след няколко години да има гора на мястото.

Инициативата на колектива на операта се провежда в навечерието на 28 февруари, когато през 1895 година Митрополит Методий Кусев засажда първите фиданки на Ахмак байр, с цел да се трансформира това опустошено място в сакралното за старозагорци Аязмо, в зеленото сърце на Стара Загора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР