Поредна вълна на телефонни измами заля Бургаски регион в последните

...
Поредна вълна на телефонни измами заля Бургаски регион в последните
Коментари Харесай

Наглост! Телефонни измамници позвъниха и в Община Поморие с лъжата за полицейски екшън

Поредна вълна на телефонни измами заля Бургаски район в последните няколко дни. В администрацията на Община Поморие през днешния ден също бяха регистрирани няколко позвънявания, употребяващи класическия механизъм „ оказване на подпомагане на полицейски чиновници при задържането на телефонни измамници “. По този мотив от общинската администрация предизвестиха жителите да бъдат изключително бдителни.

При тази скица, получавате телефонно позвъняване на стационарния или на мобилния си телефон от чужд глас, който насочва закани за живота и здравето ви. След неколкократни сходни позвънявания, целящи да ви стресират, по телефона звъни втори чужд, представящ се за полицейски чиновник на управителна позиция.

Същият декларира, че е допустимо да сте жертва на телефонни измамници, като в региона са ситуирани полицейски чиновници, ангажирани в профилирана полицейска интервенция за задържането на нарушителите. В хода на диалога „ мнимият полицейски шеф” изисква да му съдействате, предоставяйки наличните си парични средства или скъпи движимости на въпросните измамници, като след края на акцията те ще ви бъдат върнати.

По време на телефонната машинация жертвата непрестанно беседва по телефона, като не й се дава опция да се свърже със свои родственици и да им заяви за казуса.

Призоваваме жителите да проведат диалози със свои родственици в третата възраст, на които да се изясни, че търсенето на подпомагане се реализира на първо място на тел. 112 или от близки, на които имат доверие.

В Бургаски район се води извънредно дейна превантивна акция за предотвратяване на популацията от телефонни измами, като в мероприятието, реализирано със съдействието на Община – Бургас, се включват, както районни инспектори от полицейските ръководства, по този начин и чиновници от структурите на „ Икономическа” и „ Криминална полиция”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР