Поредна станция от току-що открития трети лъч на метрото в

...
Поредна станция от току-що открития трети лъч на метрото в
Коментари Харесай

И в София пропадна чисто нов тротоар

Поредна станция от преди малко открития трети лъч на метрото в София даде недостатък. Пропадна тротоарът при Медицинска академия, който беше построен единствено преди месеци при строителството на новия метродиаметър. За това алармира гражданската организация " Спаси София ". " Това надалеч не е първият проблем до метростанцията, намираща се на ул. " Георги Софийски ". Дни преди откриването на новата линия през август сигнализирахме за пропадания на същия този тротоар, както и в прилежащата градинка. В нея новопосадените фиданки бяха с над два метра под равнището на земята, което е явен знак, че почвата в региона на метрото не е добре укрепена и има заплаха от сривания ", допълват от сдружението.

Според него продължаващото проваляне на инфраструктурата в региона евентуално се дължи на неприятно уплътнената почва, както и на промените в подпочвените води в следствие от строителството на метрото. " Във всеки случай чакаме неотложно пояснение за какво преди малко пуснат обект, който би трябвало да ни служи десетилетия напред, продължава да пропада и да основава рискове за преминаващите. Надяваме се да не се стигне до огромен случай и да се подхващат ограничения, с цел да не се повтори обстановката от август, когато от общината пренебрегнаха сигнала ни за казуса ", разясняват от " Спаси София ".

След началото на преваляванията предишния уикенд протече друга открита през август нова метростанция- " Хаджи Димитър ". А през октомври м.г. вода проникна и на други спирки от третия диаметър.

По-рано през днешния ден стана ясно, че нов тротоар пропадна и във Варна. Инцидентът е част от сериала " Хубаво е, готово е, все пак се свлича ", който тече навсякъде в страната в последните дни поради преваляванията. В морския град се сипе дъжд от 2-3 дни - твърдоглав е, само че не и интензивен.

За произшествието сигнализира фейсбук групата " Спаси Варна ". То е в региона на прясно ремонтираната Шишкова градинка. Обектът бе открит предходната пролет, като част от огромния план за естетизация и рационализация на градската среда. Общата стойност на плана бе към 2 млн. лева Към момента няма реакция от общинската администрация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР