Поредна рокада в голяма държавна фирма.Тихомълком и без конкурс ръководството

...
Поредна рокада в голяма държавна фирма.Тихомълком и без конкурс ръководството
Коментари Харесай

Капитал: Служебното правителство назначи нов шеф на тол системата

Поредна рокада в огромна държавна компания.

Тихомълком и без конкурс управлението на тол системата е било заменено от служебното държавно управление. За шеф на звеното е посочен кадър на ГЕРБ - 39-годишният Георги Темелков, който от дълги години гравитира край партията на Бойко Борисов, пише  " Капитал ".

Това е първото деяние на прясно назначения шеф на Агенция " Пътна инфраструктура " Иво Иванов. Той е назначил Темелков в деня, в който оглави АПИ. Самият Иванов бе управлявал тола от времето на служебното държавно управление с районен министър Виолета Комитова до към 20 юли, когато е бил отхвърлен, твърди още изданието.

Темелков е потвърдил за рокадата, като в началото отрича да е в управлението. После обаче призна, че в четвъртък е бил назначен за " изпълняващ длъжността " началник на сдружението.  " Това е краткотрайна позиция, не е имало конкурс, единствено изпълняващ длъжността съм от четвъртък ", сподели Темелков. Той добави, че не знае по кое време ще бъде разгласен конкурс за титуляр и че към момента не е решил дали ще се яви, написа Novini.bg.

Георги Темелков гравитира край ГЕРБ почти от самото основаване на партията. В първия мандат на партията, когато председателството на Народното събрание беше поето от Цецка Цачева, Темелков беше неин консултант и част от политическия ѝ кабинет. Тъй като членовете на политическите кабинети си потеглят с ръководителите, с цел да резервира " държавна позицията " в края на мандата си Цачева преназначава Темелков в дирекция " Протокол " на Народното събрание. На чиновническата служба той престоява към година (по времето на кабинета " Орешарски " ).

След предварителните избори през 2014 година Темелков още веднъж става член на политическия кабинет на новия ръководител на Народното събрание от ГЕРБ - Димитър Главчев. По-късно, при основаването на тол системата напуща и заема позиция там.

Бащата на Георги Темелков - Атанас, също е неразривно обвързван с началническа позиция в държавната администрация по време ръководството на ГЕРБ. В интервала сред 2011-а и 2016 година e заместител изпълнителен шеф на Изпълнителна организация " Електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи " към Министерството на превоза. Веднага по-късно става основен секретар на Държавна организация " Електронно ръководство ". A след това с решение на Министерския съвет от декември 2017 година е назначен за ръководител на организацията. Преустановява работа там предходната година, когато първото служебно държавно управление на Румен Радев го сменя.

Георги Темелков доби особена известност преди две години след злощастната Национална конференция на ГЕРБ в " София тех парк ", когато млади мъже със закрити лица биха публицисти и протестиращи против Бойко Борисов жители.

На фрагменти от събитието се вижда по какъв начин Темелков (тогава към този момент държавен чиновник в тол системата) с партиен бадж на ГЕРБ, дружно с пиарката на Борисов - Севделина Арнаудова следят по какъв начин маскираните мъже постановат протестиращи. На други фрагменти пък се забелязваше по какъв начин Темелков е до самите биячи, малко откакто и пиарът на ГЕРБ Никола Николов е предал на мъжете, които явно не са от защитата на събитието, мъж, който стачкува против Борисов. След видеозаписите по какъв начин неидентифицираните мъже бият стачкуващи, ГЕРБ се разграничиха от случая и завиха, че са считали момчетата с маски през лицата за защита. Темелков също отхвърли да има връзка с тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР