Поредна празнична изненада ни поднася времето. Нов обрат ни носи

...
Поредна празнична изненада ни поднася времето. Нов обрат ни носи
Коментари Харесай

Изненада от времето за празниците. Голям обрат

Поредна празнична изненада ни сервира времето. Нов поврат ни носи облаци, мъгли и ниски температури.

През нощта ще е най-вече ясно със слаб югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, в София към 1°, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
-->
В събота в утринните часове тук-там в равнините и низините видимостта ще е понижена. От запад облачността, изначало междинна и висока, още веднъж ще се усили и вплътни. Привечер и през нощта против Рождество тук-там, основно в североизточната половина от страната ще превали дъжд.

Ще духа слаб, след обяд в Дунавската низина сдържан запад-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 9°.

По Черноморието в утринните часове в обособени региони видимостта ще бъде понижена. През деня облачността ще се усилва и вплътнява. Привечер ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-12°. Температурата на морската вода е 7°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е забележителна. На места в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 0°.

В неделя облачността ще се раздра и ще намалее, вятърът ще отслабне, в доста региони до вечерта ще стихне. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, а дневните - сред 8° и 13°.

В понеделник сутринта тук-там в низините и котловините ще е мъгливо или с ниска облачност, които в западната част от Дунавската низина и в обособени региони в Източна България ще се задържат по-дълго; там температурите ще остават до 6°-8°, в останалите региони ще са най-вече сред 10° и 15°. Предимно слънчево ще бъде в планините и планинските региони.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР