Поредна поляна в Морската градина на Варна беше оградена с

...
Поредна поляна в Морската градина на Варна беше оградена с
Коментари Харесай

Частна ограда лъсна в Морската градина на Варна

Поредна поляна в Морската градина на Варна беше оградена с телена мрежа, съобщи Българска национална телевизия. Теренът се намира в местността “Салтанат”. Собственикът решил да огради парцела си, край който всеки ден минават стотици варненци за разходка в парка.

Хората считат, че не е редно Морската градина да замязя на квартал.

Уведомително писмо за заграждането на имота не е подадено в Община Варна, само че съгласно адвокати, това не е належащо.

"Колеги от нелегално строителство отидоха в резултат на сигнала да ревизират. Не са разкрили на място притежател. Чрез кадастъра търсят притежателя, с цел да му бъде изтънчен констативен протокол за трасиране на парцела ", съобщи арх. Виктор Бузев, основен проектант на Варна.

Собственикът може да бъде глобен, само в случай че е сложил оградата на неправилното място. Ако преди 15 години те са се сдобили с планове-извадки за парцелите си, ще имат право и да строят.

"Ако той няма такава извадка, която е процедирана преди повече от 10 години няма по какъв начин да построи, защото няма различен настоящ Подробен организационен проект. Част от частните парцели попадат и върху алеи, към този момент очевидно моралът на притежателите на алеите не им разрешава да преградят алеите ", добави арх. Виктор Бузев.

Над 50 на 100 от терените в “Салтанат” са частни, въпреки че в Общия организационен проект на града местността е включена в рамките на парка. Решение на казуса е изкупуване на терените от Общината или замяната им с парцели на друго място, добавя малкия екран.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР